Moel võistlevad vahvad ratsanikud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune.
Hobune. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Laupäeval on Moe külas võimalik näha uhkeid ratsusid ja uljaid ratsanikke, sest jaanuaris tegevusloa saanud Tapa gümnaasiumi õpilasfirma kutsub kõiki esimesele Moe küla takistussõidule.

Takistussõidu võistlus toimub ürituse ühe eestvedaja, Tapa gümnaasiumi 11. klassi õpilase Pärja Õuna sõnul esimest korda, sest õpilasfirma on aktiivselt tegutsenud alles tänavuse aasta algusest. “Firma loodi Tapa gümnaasiumi majandusõppe programmi kaudu, tegevusloa saime jaanuaris,” märkis ta.

Kuna võistlusele registreerimine alles käib, ei soovinud Õun osalejate arvu prognoosida. Publikule aga registreerimisnõuet ei ole, sestap võivad kõik huvilised laupäeva ennelõunal Moe tallis ratsude mõõduvõtmisele kaasa elada.

Hobuselembestele pakub Moe küla ratsanike õpilasfirma aga teisigi tegevusi, misläbi saavad nad hobuseid paremini tundma õppida ning endas ehk ratsutamishuvigi avastada.

Pärja Õuna jutu kohaselt on neil kaks hobust, kellega treenida, teha hobujalutust ja ratsajalutuskäike maastikul. Hobuste eest saab hoolitseda ning lihtsalt nende suursuguste loomadega tutvuda. Õuna sõnul on võimalik hobuseid vajadusel ka juurde rentida. “Rentimise varianti kasutasime siis, kui meid külastas skautide laager,” lisas ta.

Tegevusi korraldavad ja viivad läbi ettevõtlikud Tapa gümnaasiumi õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles