Tapa vallas etendub sellel suvel kaks näidendit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa raudteejaam.
Tapa raudteejaam. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sel suvel ärkab uuele elule Tapa vaksalihoone - R.A.A.A.M. etendab seal José Sanchis Sinisterra ja Gerda Kordemetsa lavastust “Viirastuste vaksal”, mis esietendub 21. juunil.


“Viirastuste vaksal” räägib maailma ümberkorraldumise tagajärjel üle jäänud täies elujõus kahest näitlejannast, keda lihtsalt pole enam kellelegi vaja. See on lugu mälu subjektiivsusest ja oma ideaalidele iga hinna eest truuks jäämisest.

Teise lavastusena toob R.A.A.A.M. vaatajateni Jäneda Pulli tallis 11. juulil esietenduva “Me tahame luua näitemängu, mis muudaks maailma”, mille autor-lavastaja on Marco Layera Tšiilist.

Näitemäng on ambitsioonikas. Grupp näitlejaid otsustab minna suure kriisi eest maale pakku, üritades seal luua suurepärast teatritükki, mis suudaks muuta kogu maailma. Väljastpoolt jõuavad nendeni uudised uuest valitsusest, mis on likvideerinud vaesuse ja ebaõigluse ja on jõudnud viie rikkama riigi sekka ning on eeskujuks tervele planeedile.

Tegelaste deliirium ja nende olukorra absurdsus viivad mõttelendudeni kunsti, utoopiate ja revolutsioonide teemadel. 
Tšiili lavastaja Marco Layera lavastuses murtakse tabusid ja algatatakse provokatsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles