Avinurmes korraldati taas suvistepühahõnguline Kevadmätas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekskursioon Avinurme koduaedades.
Ekskursioon Avinurme koduaedades. Foto: Georg Kõrre

Eelmisel pühapäeval, 27. mail said kõik lähimaakondade aiandushuvilised kokku Avinurme kiriku pargis, kus toimus Avinurme Elulaadikeskuse korraldamisel teine kevadlaat Kevadmätas.

Kevadmätas on üritus igaühele, kes soovib taimi, püsikuid, istikuid, aiatehnikat või miks mitte ka kanu soetada – kõik see kuulub ju aiapidamise juurde ja on aktuaalne eriti kevadel.


Lisaks kauplemisele oli huvilistel võimalus osaleda ka rohevahetuses, kus kodust kaasavõetud taimi sai vahetada mõne uue taime vastu.


Maitsetaimede koolitusel rääkis Marina Vou maitsetaimede kasutamisest, kasulikkusest tervisele ja tutvustas maitsetaimedega seotud võimalusi. Külastati ka kohalikke kauneid koduaedu.


Õnneloosis osalejatel oli võimalus võita just aiandusega seotud vajalikke tarvikuid ja loomulikult oli loosis ohtralt mitmesuguseid taimi ja istikuid – peaauhinnaks Toila SPA pakett ja OÜ Puunõu kaks tünni.


Kevadmättalt ei puudunud ka kultuuriprogramm, kus sellel aastal astusid üles üle-eestiline Suzuki viiulikoor, võistlustantsijad Jõgeva klubist Stiil, Avinurme gümnaasiumi rahvatantsijad ja Pasunapoisid, kes päeva lõpetuseks pargikontserdi andsid. Lastel oli võimalus hobustega sõita, suvistepühahõngulises näputoas osaleda ja batuudimõnusid nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles