Pinksimängijad lõpetasid hooaja Helsingis pronksmedaliga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delia Lukk naasis turniirilt kolmanda kohaga.
Delia Lukk naasis turniirilt kolmanda kohaga. Foto: Arvet Mägi

Nädalavahetusel võistlesid Rakvere spordiklubi Pinx/Finnlamelli noored Soomes rahvusvahelisel lauatenniseturniiril Helsinki Open 2012. Sealt toodud pronksmedal näitab, et klubi on suuteline konkurentsi pakkuma Euroopa paremikulegi.


Helsingi turniiril, mida peetakse üheks tugevamaks noorteturniiriks, osales üle kahesaja pinksimängija üle Euroopa. “Konkurents on sel jõuproovil tihe ja poodiumile jõudmiseks peab alistama mitmeid välisriikide noortekoondise mängijad,” märkis noormängijatega Helsingis käinud Pinx/Finnlamelli treener Kristo Kauküla.

Turniiril paigutati sportlased alagruppidesse, mille kaks paremat mängijat pääsesid olümpiasüsteemis üles ehitatud põhitabelisse.
Seega tähendas juba üks saadud kaotus, et võistlus on selleks korraks lõppenud.

Tüdrukute (2001. a ja hiljem sündinud) turniirilt tõi kolmanda koha koju Pinx/Finnlamelli üks andekamaid noori mängijaid Delia Lukk.
“Delial oli alagrupis esimene paigutus ning tal õnnestus kõik vastased alistada tulemusega 3:0,” ütles Kauküla.

“Kuid seejärel tõeline võitlus alles algas. Veerandfinaalis alistas ta Venemaa esindaja tulemusega 3:1, poolfinaalis kemples hilisema turniiri võitja Polina Kleinovaga. Ülimalt emotsionaalseks kujunenud võitluses pandi mängu kõik, milleks suutelised oldi.”
Otsustavaks sai selles mõõduvõtus viies sett, mis kulges väga tasavägiselt.

“Mingil hetkel oli Delia 6:8 kaotusseisus, kuid siis võitis neli punkti järjest ja läks 10:8 juhtima. Enda servidest ja pikkadest pallivahetustest ei suutnud Delia kahjuks võitu vormistada ja seisuks tuli 10:10, mängu jätkati vaheldumisi servides ja lõpuks tuli tunnistada vastase paremust tulemusega 14:12,” kirjeldas Kauküla pingelist punkt-punkti heitlust.

Rakvere pinksiklubist olid Helsingis võistlemas veel Triin Tahk ja Georg Kokk, kes kahjuks pidid piirduma alagrupimängudega ega pääsenud põhiturniiri tabelisse.

“See kinnitab, et konkurents Euroopas on väga tugev. Tippu jõudmiseks tuleb lastel teha veel kõvasti tööd ning osaleda tihedas võistlusprogrammis nii kodu- kui välismaal,” nentis Kauküla.

Helsinki Open jäi Pinx/Finnlamelli spordiklubile hooaja viimaseks võistluseks. “Tulemuste poolest oli aasta klubile edukas,” võttis Kauküla hooaja kokku. “Eesti täiskasvanute võistkondlikel meistrivõistlustel jäime viiendale kohale, mis tagab järgmisel hooajal koha kõrgliigas. Eesti laste GP-sarjas on meie mängijad kindlalt Eesti paremiku seas.”

Spordiklubi Pinx/Finnlamelli tänab kõiki oma toetajaid, teiste hulgas pälvivad tänusõnu Finnlamelli Eesti OÜ, Eswire OÜ, AS OG Elektra, Rakvere linnavalitsus, Lääne-Viru maavalitsus, Rakvere spordikeskus, Kultuurkapital ja lastevanemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles