Rakvere uksed muutuvad veelgi paremaks

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keijo Erkheikki võib rahulikult käed taskus vaadata, kuidas liin uksele parasjagu luku jaoks pesa puurib.
Keijo Erkheikki võib rahulikult käed taskus vaadata, kuidas liin uksele parasjagu luku jaoks pesa puurib. Foto: Meelis Meilbaum

JELD-WEN Eesti AS avas neljapäeval uued tootmisliinid, mis annavad võimaluse ustele Rakveres veelgi lisaväärtust anda.


JELD-WENi Rakvere tehase direktor Priit Koha rääkis, et tehas laieneb jätkuvalt ja tänavu on tööle võetud juba üle 80 inimese ning uute liinide ümberkolimine tootmise restruktureerimise käigus Soomest Rakveresse tingib veel umbes kolmekümne inimese töölevõtmise pärast suve.


“Järjekorda just ukse taga ei ole, aga loodame need inimesed leida,” sõnas Koha.


JELD-WEN Eesti ASi Baltimaade piirkonnajuht Keijo Erkheikki ütles, et Rakvere tehas on töötanud maksimumvõimsuse lähedal, müüginumbreid on aidanud suurendada tööviljakuse kasv ja ka investeeringud.
Senisele ühele täispuit-viilunguste liinile lisandus teine ning lisaks sellele soetati väga moodne ja kõrgtehnoloogiline uste lakkimise ja peitsimise liin.


“Varem müüsime kõik uksed viimistlemata kujul, nüüd saame viimistluse näol lisaväärtust anda ja see on avanud meie jaoks ka uusi turge,” selgitas uksetehase direktor Priit Koha. Nii hakkavad Rakveres valmistatud viimistletud uksed rändama Jaapanisse.


Kuigi masinad teevad uste valmistamisel ära suure osa tööst ja automaatika lisandumine on üks ettevõtte tulevikuplaanide osa, jääb ülimalt oluline roll inimestele, kes peavad seadmeid juhtima ja ka valmistoodangu üle kontrollima.


Keijo Erkheikki sõnul teevad automatiseeritud koosteliinid küll head tööd, kuid viimase lihvi annab ustele ikkagi inimene. “Vaid nii saame tagada täiusliku kvaliteedi,” ütles ta.
Päris uus tootmisüksus on Rakveres ka lamineeritud uksekomponentide tootmine. “Kõige jaoks meil enam ruumi ei jätkunud ja hooneid tuli veidi laiendada,” rääkis Keijo Erkheikki.


“Järgmiste investeeringute tarbeks on vaja juba uusi hooneid ehitada,” lisas ta.


Millal järgmine laienemine toimuda võiks, Erkheikki ütlema ei soostunud, kuid kinnitas, et tehas kasvab igal juhul ning kindlasti mitte väga kauges tulevikus.


JELD-WENi jaoks on pisukeseks probleemiks puidu hankimine.


“Eks me konkureerime turul teiste ostjatega ja saame oma vajadused ikka kaetud, kuid kerge see ei ole,” lausus Priit Koha, kes lisas, et puitu ostetakse uste valmistamiseks päris suurelt alalt, peale Eesti ka Soomest ja Rootsist, viimastest just kvaliteetpuitu, mida Eestis napib.
Põhiline osa toormest saadakse Keijo Erkheikki sõnul siiski Eestist. “Aga ostaksime meelsasti veelgi rohkem kohalikku puitu, RMK võiks rohkem metsa lõigata, küll me selle ära ostame,” lubas ta.


Majanduskriis on Erkheikki arvates JELD-WENi jaoks möödas. “Meie tegelikult kriisi väga ei tunnetanudki, tootmine küll veidi langes, aga iseenesest on meil kogu aeg hästi läinud,” kõneles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles