Põlula koolipere tähistas Eesti sünnipäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlulas tähistati Eesti Vabariigi 91. aastapäeva. Koolidirektori Priit Freienthali ja õpilasesinduse presidendi Airi Kaasiku vastuvõtt.
Põlulas tähistati Eesti Vabariigi 91. aastapäeva. Koolidirektori Priit Freienthali ja õpilasesinduse presidendi Airi Kaasiku vastuvõtt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Põlula koolis toimus esmaspäeval Eesti Vabariigi 91. aastapäeva puhul pidulik kontsert, kus lisaks praegustele õpilastele osalesid ka vilistlased ja külalised, kes samal hommikul „Tagasi kooli" päeva raames tunde andsid.


Pärast kontserti toimus juba  traditsiooniline Põlula koolidirektori Priit Freienthali ja õpilasesinduse presidendi Airi Kaasiku vastuvõtt.

Sellest võtsid osa nii kooli õpetajad, õpilased kui ka külalised, teiste seas ka Rägavere vallavanem Jüri Landberg ja volikogu esimees Arvo Jaakson.

„Möödunud 91 aasta jooksul on Eesti vabariik üle elanud mitmeid häid ja keerulisi aegu. Alati on eestlased selle jaoks teinud tööd, et elada ja püsida maalapil, mida paljud suurvõimud oma ambitsioonide elluviimiseks kasutasid. Eestlaste elujõud ja ellujäämine raskes olukorras peitub eneseväärtustamises. Selle aluseks on armastus ja lugupidamine iseenda ja oma ligimeste vastu," kõneles õpilastele koolidirektor Priit Freienthal.

„Tänastel vilistlastel ja külaliste antud tunnid koolis on samuti kantud ühisolemise ja ühes tegutsemise ideest. Usun, et õppurid said aru tänase päeva peamisest sõnumist - meid kõiki ühendab kool," pani direktor õpilastele südamele, et ükskõik mis eriala kasuks õpilased pärast Põlula koolist lahkumist ka ei otsusta, seal omandatud teadmised ja väärtused annavad aluse, millelt see valik teha.

Esmaspäeval toimus paljudes koolides külalisõpetajate päev, mil erinevate elualade esindajad jagasid õpilastega oma kogemusi.

Põlulasse tuli „Tagasi kooli" päeva raames koguni 19 külalisõpetajat. „Kui kutseid laiali saatsime, siis arvasime, et ehk pooled saavad töölt ära, kuid kõik tulid kohale," rõõmustas direktor.

„Väga hea mõte ja uskumatu, kui palju neid kohale tuli," lisas ka kooli huvijuht Merje Kallip, kes palus õpilastel see päev meelde jätta, sest paarikümne aasta pärast kutsub kool kindlasti ka neid külalisõpetajaks.

Kauaaegne Põlula kooli direktor Ilmar Järg, kes praegu seisab hea koolimuuseumi eest, jutustas, et veebruar on koolile oluline kuu: 1. veebruaril sai kool 87, nüüd tähistati vabariigi aastapäeva.

Ka Ilmar Järg tundis siirast heameelt nii paljude külalisõpetajate üle, kellest enamik olid vilistlased, kes tagasi oma kodukooli tulid.

„Tänase päeva märksõnaks võiks olla südamlikkus. Niisugust südamlikku ühe pere tunnet ei ole aastaid siin," lisas Järg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles