Mihkel Raud: “Küllap punk ikka elab”

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Peeter Langovits/Postimees

Jaanikuu esimesel teisipäeval on kõik hea muusika nautlejad, rohkem ja vähem pungihuvilised või lihtsalt huvilised oodatud Käsmu, kus kaunite kontserdite sarja raames astuvad üles Mihkel Raud ja Hendrik Sal-Saller, et tuua rahva ette mõni aasta tagasi ülipopulaarseks osutunud muusikaline etteaste “RaudSaller”.


“RaudSalleriga” tuuritasite aastal 2009. Miks otsustasite sama kontserdiga veel kord rahva ette tulla?
Selle konkreetse kontserdi puhul on esinemiskoht oluline. See, et kontsert toimub just Käsmus, sai kindlasti määravaks, sest Käsmu on suvel väga ilus ja maaliline paik. Samuti tundus Hendrikule “RaudSalleri” seal tegemine hea mõttena.

Teil on Käsmuga ka isiklik suhe.
Jah, olen seal lapsena palju suvitanud ja mind on Käsmu kapteniküla alati inspireerinud.

Kas 5. juunil toimuv kontsert jääb sellel suvel ainsaks?
Sellest on ehk natuke vara rääkida, kas ta ainsaks jääb. Samas pole me edasisi plaane teinud, seega on võimalus, et “RaudSallerit” saab sel suvel vaid Käsmu kaunite kontsertide ajal kuulata.

Kas Käsmus antava kontserdi kava on sarnane mõne aasta taguse tuuri kavaga või on toimunud ka muudatusi?
Laias laastus teeme ikka sama “RaudSallerit”. Võimalik, et lugude valikus on mõned muudatused.

Olete hetkel Singer Vingeri kitarrist, samuti musitseerite koos Lennaga. Kas on plaanis veel mõni projekt või mõni isiklik ambitsioon lähiajal ellu viia?
Kahtlemata ma ei välista võimalust teha kellegagi koos veel mõni huvitav projekt. See on täitsa võimalik ning põnevatest pakkumistest ei ütle ma kunagi ära. Isiklikud ambitsioonid saan hetkel Lennaga koostööd tehes täide viia.

Kuidas hindaksite Eesti pungi hetkeseisu? Kas punk elab veel või hingitseb minevikus?
Ega ma Eesti pungi olukorraga hetkel väga kursis ei ole, samuti on punkmuusika meie kontserdist vaid väike osa, palju esitame ka teisi lugusid oma vanemast ja uuemast loomingust. Lisaks lugusid nii Smilersilt, Generator M-ilt, Golemilt, Ba-Bachilt kui Mr. Lawrence’ilt. Räägime lugudest – sellest, kuidas nad sündisid ja mis nendega seostub. Muidugi ka sellest, mis pähe tuleb ja tundub, et peab räägitud saama.
Aga küllap punk elab ikka ja on elujõuline.

Mida sooviksite kõigile, kes otsustavad Käsmu muusikat kuulama tulla?
Meie Hendrikuga ootame seda esinemist juba pikisilmi. Kahtlemata tuleb sellest meeldejääv õhtu ilusa muusika ja mõnusa olemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles