Kunda supluskoha vesi on halb

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda rand.
Kunda rand. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Euroopa Liidu suplusvee direktiivis kehtestatud suplusvee hindamise tulemuste põhjal võib öelda, et Eesti randade suplusvesi vastab valdavalt kvaliteedinõuetele hea ja väga hea, vahendas ERRi uudisteportaal.
 

Halvaks hinnati nelja aasta kestel kogutud andmete alusel Kunda ja Vana-Pärnu supluskohad, kus esines E.coli näitajate kõikumisi. Kuna klassimääramisel arvestatakse halvimat tulemust, siis võib suur kõikumine isegi lubatud piirnormide raames viia supluskoha klassifitseerimise mõttes kehvemasse seisu.

Suplusvee kvaliteedi hindamiseks on vaja omada minimaalselt 16 proovi ühe supluskoha suplusvee kohta. Ühel suplushooajal peab määruse kohaselt võtma supluskohast vähemalt neli korda veeproove. Eesti alustas uue EL direktiivi kohast suplusveeseiret 2008. aasta suplushooajal ja 2011 aasta lõpuks oli nõutav proovide arv koos, teatas terviseamet.

55st supluskohast klassifitseeriti klassi "väga hea" 39, klassi "hea" 11, klassi "piisav" kolm ja klassi "halb" kaks supluskohta. "Piisava" ja "halva" hinnangu said mereäärsed supluskohad, mille kohta kehtivad rangemad nõuded kui siseveekogudes asuvatele supluskohtadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles