Vastukaja: ohtlikud löökaugud valla teel on parandatud

, Rakvere politseijaoskonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekskolleegi käe läbi raskelt vigastada saanud Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda oli täna taas tagasi oma tööpostil.
Ekskolleegi käe läbi raskelt vigastada saanud Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda oli täna taas tagasi oma tööpostil. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kohaliku politseijuhina pean enda kohuseks esitada vastuseks 23. mail Virumaa Teatajas Andres Pulveri sulest ilmunud artiklile “Politsei nõuab vallalt augu lappimist riigile kuuluval teel” mõned omapoolsed tähelepanekud ja täpsustused.


Avalikkuse, aga kõigepealt kohalike omavalitsuste juhtide rahustamiseks on oluline täpsustada, et politsei ei sõida maakonnas ringi ainsa eesmärgiga leida ja fikseerida teekattes asuvaid ohtlikke löökauke.
Juhul kui politsei oma tavatöö käigus sellise teelõigu tuvastab, siis tulenevalt seadustega pandud ülesannetest on politseil kohustus reageerida.
Konkreetsed politseitoimingud eelnimetatud juhul on samuti seadusandlike aktidega rangelt reglementeeritud.
Artiklis tõstatatud küsimusega “Kas korrakaitsjatel ei ole midagi targemat teha?” jäetakse mulje, nagu oleks politseinike ainukene eesmärk löökaukude leidmine.
Kirjeldatud juhtumi puhul sattus politseiametnik oma tavatöö käigus teelõigule, mis ilmselgelt ei vastanud nõutavatele tingimustele ja oli muutunud liiklejatele ohtlikuks. Kõnealune tee asub Sõmeru valla territooriumil ning tulenevalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusest on kohaliku omavalitsuse ülesandeks korraldada kohalike teede korrashoidu valla territooriumil.
Seoses eeltooduga ja tulenevalt sellest, et meie andmetel ei ole konkreetsel teel liikluskoormus eriti suur, saatis politsei omavalitsusele märgukirja, teavitamaks omavalitsust ohtlikest löökaukudest teel. Iseenesest täiesti tavaline, rutiinne ja seaduse nõuetest tulenev toiming.
Milline on siis politsei märgukirja ja sellele järgnenud meediakajastuse tulemus vaidlusaluse tee osas?
Tänaseks päevaks on nimetatud teelõigul ohtlikud löökaugud parandatud ja loodan, et käesolevaks ajaks on ehk ka Sõmeru vald ise teada saanud, kellele kuulub tee nende valla territooriumil.
Eesmärk on täidetud, ametnikud, kelle tööülesanne ja “püha kohus” on tagada inimeste turvalisus, on üheskoos andnud oma panuse ja üks tee on liiklejate jaoks jällegi ohutum.
Minu kui kohaliku politseijaoskonna juhi, sealhulgas ka riigiametniku jaoks oli kogu selle Virumaa Teatajas kajastatud loo puhul pehmelt öeldes üllatav lugeda kohaliku omavalitsusjuhi ning mõnede endiste ja ka praeguste kõrgete riigiametnike reaktsiooni ning nende kommentaare politsei seadusliku tegevuse kohta.
Politseiametnikud on avaliku teenistuse seaduse kohaselt avalikud teenistujad, nii nagu kõik riigi või kohaliku omavalitsuse ametiasutuste töötajad.
Võib-olla kõik me, avalikud teenistujad, peaksime võtma ja veel kord läbi lugema “Avaliku teenistuse eetikakoodeksi”?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles