Tapa vald tunnustas oma tegijaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa valla aasta tegija heategevuses on Benno Wachler. Saksamaalt pärit noormees oli vallas kogu aasta ja tegi tasuta tööd Tapa valla lastekodu hüvanguks.
Tapa valla aasta tegija heategevuses on Benno Wachler. Saksamaalt pärit noormees oli vallas kogu aasta ja tegi tasuta tööd Tapa valla lastekodu hüvanguks. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile, Eesti vabariigi aastapäeval, kuulutati Tapal välja valla 2008. aasta tegija laureaadid. Kokku oli pärjatuid seitsmes kategoorias.


Tapa valla 2008. aasta tegijad on:


I. Äri - MM Contra OÜ.

MM Contra on üks vähestest ettevõtetest, kes eelmisel aastal Tapa vallas oma tegevust laiendas. Ettevõte on tegutsenud Tapa linna bussijaama baaris toitlustusettevõttena ja avas oma pubi Tareke kindla eesmärgiga jääda ning sooviga pakkuda oma pubi külastajatele häid maitseelamusi ja mõnusat äraolemist.



Nominendid olid veel põllumees Ermo Sepp ja AS Tapa Haigla.



II. Elutöö - Alo Relli.

Alo Relli tõi Tapale käsipalli üle 30 aasta tagasi. Käsipalli juurutaja ning väga hea treeneri ja õpetajana on ta kasvatanud oma treenerite koolkonna. Alo Relli käe alt on läbi käinud üle 400 käsipalluri. Aastaid on Alo Relli õpetanud noortele ka kergejõustiku põhitõdesid ja sellelgi alal on tema õpilased tulnud Eesti meistriteks.



Nominentideks elutöö valdkonnas olid Lehtse raamatukogu juhataja Alma Vile ja muusikaõpetaja Tiiu Tikkerber.



III. Haridus - Tiiu Tikkerber.

2008. aastal saavutati tema kindlakäelisel juhendamisel väga häid tulemusi: Teno Kongi võitis Eestis II koha kandlemängus pärimusmuusika konkursil ja maakonna muusikaolümpiaadil esikoha; Lehtse põhikooli ja Tapa gümnaasiumi mudilaskoor sai mudilaskooride konkursil II koha.



Nominendid olid ka inglise keele õpetaja Robert Kevin Hogan ja Tapa vene gümnaasiumi õppealajuhataja Maria Voronova.



IV. Sport - Ain Roosimägi

Ta on orienteerumise 24 h rogaini meeskondlik maailmameister, võitnud Eesti meistrivõistlustel pronksi meeskondlikus orienteerumises ja U20 arvestuses pronksi suundsuusatamise sprindis, esinenud edukalt ka suusavõistlustel.



Spordis olid nominendid spordiveteran Helga Vasemägi ja maadleja Dmitri Gorjuško.



V. Kunst - Leelo Jürimaa

Ta on 2008. aastal renoveeritud Lehtse kultuurimaja direktor, olnud seda juba üle 25 aasta. Peale põhitöö on Leelo Jürimaa Lehtse lasteaia muusikaõpetaja, laulu- ja tantsumemmede ning -taatide ringijuhendaja, kapelli Veereke juhendaja. Ise laulab Lehtse kammerkooris, organiseerib kultuuriüritusi ja lisaks kõigele sellele on Tapa vallavolikogu liige, kus kuulub kultuurikomisjoni.



Nominendid olid Lehtse põhikooli ja Tapa gümnaasiumi mudilaskoor ning Tapa linnaraamatukogu juhataja Kersti Burk.



VI. Aasta edukam noor - Teno Kongi

Saavutas II koha vabariigis pärimusmuusika konkursil kandlemängus, võitis maakondliku laulukarusselli 13-15aastaste kategoorias, esines tublilt vabariiklikus televoorus, võitis maakondliku muusikaolümpiaadi. Teno Kongi mängib Tapa linna orkestris, laulab meeskooris ja esineb ka laulusolistina.



Edukama noore nominent oli veel sportlane Dmitri Gorjuško.



VII. Heategevus - Benno Wachler

Tubli noormees Saksamaalt oli Tapa vallas kogu aasta ja tegi tasuta tööd Tapa valla lastekodu hüvanguks, lisaks aitas MTÜs Jeeriko kodutuid.



Oli kampaania "Kingi lapsele ratas", mille käigus soetati igale Tapa valla lastekodu lapsele jalgratas, idee üks autoritest ja peakorraldajatest. Kampaania kulmineerus Tapa kultuurikojas 2008. aasta aprillis toimunud kontserdiga. Benno laulis kaasa ka Lehtse kammerkooris.



Nominendid olid samuti Tapa aidsiennetuskeskuse vabatahtlik Marge Anni ja inglise keele õpetaja Robert Kevin Hogan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles