Emakeelepäeval on Rakveres tasuta raamatu laat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadalt saab null krooni eest osta raamatuid.
Laadalt saab null krooni eest osta raamatuid. Foto: Margus Ansu

Emakeelepäeval, 14. märtsil toimub Rakvere spordihallis tasuta raamatu laat, kus pakutakse säästuajale kohaselt üksnes tasuta raamatuid.


Meist igaühel on kodus raamatuid, mida me enam ei vaja, aga ära visata ei taha. Samas võib neid hädasti vaja olla kellelgi teisel.

Nii kutsuvadki laada korraldajad raamatusõpru tuulama oma raamatukappides ja riiulites, et sealt enesele mittevajalik üles leida.

Pole vahet, kas toote laadale ühe raamatu või kolm kastitäit. Oluline on see, et senini kasutult seisnud kirjavara enesel uue lugeja leiaks, seisab korraldajate saadetud üleskutses.

Endale mittevajalikke raamatuid võivad laadale tuua ka asutused, ettevõtted ja ühingud.

Kõik riiulitest ja kapinurkadest kokku kogutu tuleks laada eel, kas 13. märtsil või 14. märtsil kella 9-11 toimetada Rakvere spordihalli, kus Lääne-Viru keskraamatukogu töötajad need ära sorteerivad.

Korraldajad paluvad oma raamatutoomise soovist teatada Rakvere linna kultuurijuht Mihkel Trumanile telefonil 322 5879 või 5326 8312 .

14. märtsil kell 11 avatakse uksed kõigile laadalistele, kõik kokkutoodu maksab null krooni ja null senti ja kaasa võib viia niipalju kui süda ihkab ja käsi kanda jõuab.

Laada idee aluseks on eelmisel kriisiajal, üheksakümnendate alguses Rakvere KIT-i klubis Virumaa Fondi poolt korraldatud ja väga populaarsed tasuta raamatute laadad, mis tõid kokku sadu huvilisi ja saalitäie raamatuid.

Tänase laada korraldajad Rakvere linnavalitusest ja Rakvere spordikeskusest ning Lääne-Viru keskraamatukogust usuvad, et traditsioon saab emakeelepäeval väärika järje.

Raamatud, mis jäävad huviliste poolt tasuta raamatu laadalt kaasa võtmata, jõuavad Viru vangla raamatukokku, et ka seadusega pahuksisse läinuil oleks võimalus oma vaimu turgutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles