Vene telekanal näitab dokumentaalfilmi “Krusensterni purjed”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Keerus (vasakult) ja Olga Petrakova purjelaeva Krusenstern kaptenisillal mullu suvel, laeva on külastamas ka selle kunagine kapten Gennadi Kolomenski (mundris).
Lembit Keerus (vasakult) ja Olga Petrakova purjelaeva Krusenstern kaptenisillal mullu suvel, laeva on külastamas ka selle kunagine kapten Gennadi Kolomenski (mundris). Foto: Erakogu

11. ja 12. juunil näitab Venemaa riiklikule televisioonile kuuluv telekanal Kultuur Olga Petrakova dokumentaalfilmi “Krusensterni purjed”.

Filmi režissöör Olga Petrakova viibis mullu juulis Eestis, et koguda materjali Adam Johann von Krusensternist valmiva neljajaolise filmi jaoks, mis nüüd on valmis.

Filmis linastuvad kaadrid näiteks purjelaevalt Krusenstern ja Tallinna toomkirikust, kuhu admiral on maetud, ning paljudest teistest Krusensterniga seotud paikadest.

Eestis olles külastas Olga Petrakova ka Kiltsi mõisat. “Kiltsis on harmooniliselt ühendatud kesk-, uus- ja kaasaeg. Selles hoones ja pargis on midagi erilist – positiivset. Arvan, et hakkasin siin paremini mõistma Krusensterni kui inimest ja teadlast ning see kõik tuleb kasuks minu poolt valmistatavale filmile,” rääkis Olga Petrakova toona A. J. von Krusensterni nimelise mittetulundusühingu eestvedajale Lembit Keerusele.

Olga Petrakova hakkas admiral Adam Johann von Krusensterni ja temaga seonduva vastu huvi tundma juba 2000. aastal, mil ta sattus esimest korda purjelaeva Krusenstern pardale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles