Pallimänguliiga eelvoorud jõuavad lõpusirgele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde.
Üllar Kerde. Foto: Tairo Lutter

Virumaa koolide III-VI klasside õpilaste pallimänguliigas "Võrgud sahisema" on peetud kolm eelvooru ning korraldatud rahvuskoondise peatreeneri Üllar Kerde juhendamisel koolitus korvpalliõpetajatele.

Lääne-Virumaal juhib kaheksa kooli konkurentsis enne viimast, jalgpalli eelvooru tiitlit kaitsev Rakvere reaalgümnaasium, kellel on 105 punkti. Neil on tihedalt kannul Rakvere linna algkool 103,5 punktiga. Kolmandat positsiooni hoiab Rakvere gümnaasium 87 ning neljandal, maakondlikku finaali pääsu tagaval kohal asub Haljala gümnaasium 66 punktiga.

Edu korral viimases eelvoorus võib Haljala gümnaasiumist mööduda veel Simuna põhikool, kes on kogunud 64,5 punkti. Rakvere põhikoolil on 51, Kunda ühisgümnaasiumil 35 ning Kadrina keskkoolil 23 punkti.

Ida-Virumaal hoiab üldtabelis kolme vooru järel liidrikohta Toila gümnaasium 113 punktiga. Teine on Mäetaguse põhikool 104, kolmas Jõhvi gümnaasium 102,5 ning neljas Maidla põhikool 97 punktiga.

Aga põnevust eelvoorude lõpuni on ka Ida-Virus, kus reaalseid edasipääsuvõimalusi on teiste hulgas 92,5 punkti kogunud Kohtla-Järve Järve gümnaasiumil. Järgnevad Kiviõli vene gümnaasium (78,5), Narva eesti gümnaasium (78), Kiviõli 1. keskkool (72), Sillamäe Vanalinna kool (54,5) ning Sillamäe eesti põhikool (29 p).

Lisaks laste võistlustele korraldas pallimänguliiga õpetajatele koolituse, läinud nädalal kuulas Narvas 27 õpetajat Eesti meeste korvpalli rahvuskoondise peatreeneri Üllar Kerde loengut "Korvpalli õpetamise põhimõtted koolide kehalise kasvatuse tundides erinevates vanuseastmetes".

Teoreetilise osa jätkuks said juhendajad praktilisi näpunäiteid. Harjutusi näitasid ette kohaliku Energia spordikooli noored korvpallurid. Eraldi seminari tegi tipptreener "Võrgud sahisema" sarjas osalevate koolide pedagoogidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles