Lennart Meri sünniaastapäeval süüdatakse tuled Ebaverest Kaalini

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Meri.
Lennart Meri. Foto: Toomas Huik

Lääne-Virumaa Väike-Maarja ja Saare maakonna Kaarma vallavalitsus ning Pandivere piirkonna arendaja MTÜ PAIK kutsuvad üles Lennart Meri 80. sünniaastapäeval, 29. märtsil süütama tuled Ebaverest Kaalini ja korraldama muid temaatilisi üritusi.


"Kirjanik Lennart Meri suurimaks teeneks on meie mälu ürgseimate kihistuste varjust väljatoomine, inventuur ja avalikkusele esitamine erinevaid teadusharusid viljastaval viisil. Fantaasia ja ajaloofaktide, rahvaluule maailmatunnetuse ja reaalteaduste sidumine säärase julguse ja lennukusega on eesti kirjanduses ainulaadne ja silmapaistev maailmakirjanduseski.



"Hõbevalgemas" esitas Lennart Meri eestlaste nime päritolu: aestus tuleneb kreeka keelest ja tähendab tulikuuma. Kaali meteoriit sisenes Maa atmosfääri Ebavere kandis, sellega põimub folkloor endisaegse jumala Tharapita lennust Ebavere mäelt Saaremaale," seisab üleskutses.



Oma toetusest tulede süütamisele ja hiljem ka tegemistest paluvad korraldajad anda teada meiliaadressil

aivar.niinemagi@pandivere.eu

. Infot saab telefoninumbrilt 51911679.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles