Maak­aitsepäeva tähistatakse Võsul

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutuli.
Võidutuli. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Võidupüha ja maakaitsepäeva tähistamine algab 23. juunil kell 10 mälestustseremoonia ja pärgade asetamisega Ilumäe Vabadussõja mälestusmärgile.
Kell 15.15 rivistavad kaitseliidu paraadiks Võsul end üles kaitseliitlased ja omavalitsuste esindajad. Maavanem Einar Vallbaum annab Võsu rannaklubi ees maakonna omavalitsuste esindajatele üle president Toomas Hendrik Ilvese Pärnus süüdatud võidutule, mis ilusa ilma korral saabub Võsule üle Käsmu lahe.

Maakaitsepäeval saab vaadata kaitseliidu relvi ja varustust, pääste- ja politseitehnikat ning kaitseväe tehnikat, proovida maanteeameti pöörlevat autot, õhupüssist ja kuulipildujast paukpadrunitega lasta, mekkida naiskodukaitsjate valmistatud sõdurisuppi. Päästeameti töötajad demonstreerivad pinnalt päästmist ning merekaldal teeb demonstratsioonesinemise mereväe tuuker. Võsu rannaklubi juures toimub laat, välilaval esinevad isetegevuslased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles