Kohus ei rahuldanud Maapanga eksjuhtide aegumistaotlust

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapanga endine juht Malle Eenmaa.
Maapanga endine juht Malle Eenmaa. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Harju maakohus tegi reedel vaheotsuse pankrotis Maapanga hagis panga eksjuhtide vastu ning jättis rahuldamata Ain Keluse, Malle Eenmaa ja Paul-Toomas Hage taotluse aegumise kohaldamiseks vaidluses.


Seega jätkab kohus menetlust Maapanga hagis Keluse, Eenmaa ja Hage vastu solidaarselt kahju hüvitamiseks summas 27,8 miljonit krooni, vahendas uudisteagentuur BNS Harju maakohtu pressinõunik Kristina Otsa sõnu.



Pooled soovisid vaidluses teha vaheotsuse ja lahendada aegumise küsimuse.



Kostjate esindajate varasema väite kohaselt oli kohtuasi aegunud juba 2001. aastal, kuna asja aegumist hakatakse seaduse kohaselt määratlema alates rikkumise toimumisest ning 1996. aastal toimunud rikkumisest on möödas enam kui viis aastat.

Süüdistuse järgi sõlmis Kelus 1996. aasta lõpus ja 1997. aasta alguses pangajuht Eenmaa korraldusel juhatuse võltsitud protokolli kasutades Leedu Snoras Pangaga lepingud, mille alusel hoiustas Maapank Snoras Pangas 27,8 miljonit krooni.

Maksuvabade firmade võlgu pank Snorasele ei tasunud, mistõttu võttis Leedu pank Maapanga deposiitarvelt nende laenude katteks 27.797.600 krooni.
Kohus kuulutas Maapanga pankroti välja 1998. aasta augustis.

1999. aasta lõpu seisuga oli Maapanga vastu nõudeid kokku 1,32 miljardit krooni, neist suurim nõue oli riigil - 875 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles