Töötute arvu kasv pidurdus

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina rohkem inimesi kulutab kohaliku tööturuameti uksi.
Aina rohkem inimesi kulutab kohaliku tööturuameti uksi. Foto: Teet Suur

Eelmise nädala lõpu seisuga oli tööturuameti andmetel Lääne-Virumaal 1933 registreeritud töötut, nädalaga lisandus 72 inimest, neist 11 koondatut.


Varasematel nädalatel lisandus töötuid stabiilselt üle saja.

Kokku elab Lääne-Virumaal 29 800 tööealist inimest. Lääne-Virumaa on registreeritud töötuse protsent on 6,5, see on mõningal määral väiksem vabariigi keskmisest, mis on 7,1.

Ametlikel andmetel on kõige rohkem töötuid Võru- Valga- ja Ida-Virumaal, kus ilma tööta on juba rohkem kui kümnendik tööealisest elanikkonnast.

Maakonna töötute seas suureneb pidevalt meeste osatähtsus, see on jõudnud 58 protsendini registreeritud töötute üldarvust, nädal tagasi oli see veel 57,6 protsenti.

Tööturuameti kohalikul osakonnal oli reedese seisuga pakkumisel 47 töökohta, endiselt vajatakse enim müügiesindajaid ja -konsultante, nendele on pakkumisel juba 11 kohta.

Keegi ei taha olla ka kelner ja baarmen, sest jätkuvalt on neile ameteile 6 pakkumist.

Kokku oli Eestis eelmise nädala lõpu seisuga 46 435 registreeritud töötut, nädala jooksul 1719 uut, kusjuures eelmisel nädalal oli see arv 3184 ja tööturuametil on pakkuda 1948 vaba töökohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles