Presidendimatkal tundsid liikumisest rõõmu sajad inimesed

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk presidendimatkalt Aegviidust Jänedale.
Hetk presidendimatkalt Aegviidust Jänedale. Foto: Eva Klaas

Laupäeval toimus presidendimatk Aegviidust Jänedale, kus lõid kaasa sajad inimesed, kes läbisid kümne kilomeetri pikkuse matkaraja suusatades, kepikõndi tehes või ka lihtsalt jalutades.


Rahvaspordiüritusega sai liituda Nelijärvelt ning võtta ette poole lühem retk.

Presidendimatk toimus tänavu kuuendat korda, kõikidel üritustel on kaasa löönud ka president Arnold Rüütel, kes läbis tänavu nagu Lääne-Viru maavanem Urmas Tammgi lühema raja.

Arnold Rüütel rõõmustas Aegviidu raudteejaamas üritust avades ettevõtmise järjepidevuse üle ja tundis heameelt, et osalejaid oli arvukalt, nende hulgas palju lapsi.
Arnold Rüütel rõhutas ka, et hea tervise heaks saab inimene palju ise ära teha ning kaunis looduses liikumine on selleks väga sobilik viis.

Maavanem Urmas Tamm võrdles presidendimatka laulupeoga, kus ei ole võitjaid ega kaotajaid ning kus inimesed üksteisesse tähelepanelikult suhtuvad.

Presidendimatk on ettevõtmine, kus oma osa on ka huumoril, nii oli rajal näha palju rahvariietes inimesi, jäneseperet, päkapikke, aga ka postiljoni, kes läbis matka jalgrattaga, mida tuli enamik maad käekõrval lükata.

Kõige noorem matkal osalenu oli kolme ja poole kuune põnn, kes tegi seikluse kaasa isa seljas spetsiaalses kotis.

Rahvale oli üritus piletivaba, lisaks sai matkale kohale ja sealt koju tagasi erirongide- ja bussidega, mille eest samuti maksma ei pidanud, pakuti kuuma teed ja suppi ning kultuuriprogrammi.

Rahvaspordiürituse korraldasid Tapa ja Aegviidu vallavalitsused ning osaühingud Jäneda mõis ja Stroomi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles