Kalevipoja uisumaratonil osales poolsada virulast

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja uisumaratoni start.
Kalevipoja uisumaratoni start. Foto: Margus Ansu

Laupäeval Jõgevamaal Peipsi järvel peetud III Kalevipoja uisumaratonil osales tuhatkond spordisõpra, nende hulgas vähemalt poolsada läänevirulast.


Kuigi pikim distants oli kavandatud sada kilomeetrit, lühendati seda ilmastikuolude tõttu 75 kilomeetrile, sest sula muutis raja sadade uisupaaride all pudedaks ning raja äärde lükatud lume sulades kattus osa rajast veekihiga.

Uisumaratoni põhidistantsi võitis Kert Keskpaik (aeg 4.14.12,4), kes üksiti pälvis Eesti meistrivõistluste kuldmedali uisumaratonis.

Lisaks Kert Kekspaigale suutsid 75kilomeetrise distantsi läbi sõita veel vaid kaks meest: Sulev Lokk ning Arvi Tavast.

Paremusjärjestus selgitati siiski nende hulgas, kes läbisid vähemalt viiskümmend kilomeetrit. Lääne-Virumaa mees Rainis Reivart platseerus kümnendale kohale.

Mõned Soome kelgul rajale läinud läbisid raja uisumeestest kiiremini, neist nobedaimal, Kai Immonenil, kulus 75 kilomeetri läbimiseks natuke üle kolme tunni ja neljakümne minuti.

Kõige rohkem - 517 - oli 25kilomeetrise võistlusdistantsi läbinud.

Siin tuli üldvõitjaks Mart Markus, kiirem läänevirulane Ants Turban sai kirja 42. aja. Sellele distantsile startis ka presidendiproua Evelin Ilves, ent raske raja tõttu pidas ta paremaks katkestada.

Seitsmekilomeetrisel matkasõidul, millel otsest võistlusarvestust ei peetud, said kiireimad läänevirulased Neeros Oras ja Helle Väärsi kirja vastavalt 13. ja 16. aja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles