Rakvere lihakombinaat panustas hakklihaliini

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaadi juht Anne Mere uue hakklihaliini ääres.
Rakvere lihakombinaadi juht Anne Mere uue hakklihaliini ääres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Et majandusraskuste ajal eelistavad tarbijad rohkem kodus süüa teha ning kasvanud on nõudlus hakkliha järele, tegi Rakvere lihakombinaat seitsme miljoni kroonise investeeringu ning paigaldas uue hakkliha pakendamise liini.


Rakvere lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere ütles, et see otsus sündis eelmisel sügisel ning uus liin on töös olnud paar nädalat.

Uute hakklihapakendite ümbris ja ka Londoni agentuurilt tellitud etikett on lahendatud tarbijasõbralikult.

Anne Mere sõnul on nõudlus hakkliha ja hakklihasegude vastu märgatavalt tõusnud, sest tegemist on suhteliselt odava, kuid samas väga universaalse tootega.

"Sellel on väga palju kasutusvaldkondi ja hakklihast on ka kiire ja mugav toitu valmistada," lausus Mere.

Uuringud on näidanud, et inimesed eelistavad üha enam valmistada toitu kodus, mitte osta valmistooteid ega käia väljas söömas.

Nii tingiski klientide ostueelistuste muutumine vajaduse panustada hakklihaliini.

Anne Mere sõnul võimaldab uus hakkliha pakendamise liin teha erineva suurusega pakendeid, mis sobivad nii suuremale kui ka väiksemale perele.

Uuelt hakkliha pakendamisliinilt tulevad pakendid on pealt keevitatava kilega, toodete kaal on vahemikus 200 kuni 600 grammi.

Uudse kujuga etikett on kleebitud üle pakendi ääre, mis hõlbustab tarbijal oma lemmiktoote leidmist ja valiku tegemist kaupluseleti ääres.

Kui vana liini jõudlus oli 32 pakki minutis, siis uue puhul on see 80.

Kokku toodetakse Rakvere lihakombinaadis hakkliha ja hakklihasegu kümne retsepti järgi.

Rakvere lihakombinaat soovib minna värske, kodumaisest toorainest tehtud hakklihaga ka Lätti ja Leetu, kuid see on mõnevõrra raskendatud, sest jahutatud toote säilitusaeg on viis päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles