Peipsi järve jääl suri kalamees

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees järvejääl.
Kalamees järvejääl. Foto: TV3

Eelmise nädala lõpus pidid Peipsi järve lähistel teenistuses olevad piirivalvurid korduvalt abistama hätta sattunud kalamehi ning kinni pidama rikkujaid. Üks juhtum lõppes traagiliselt.


Põhjarannik kirjutab, et laupäeva päeval sai Varnja kordoni korrapidaja teate, et ühel kaldast umbes kahe kilomeetri kaugusel järvejääl viibinud kalamehel oli halb hakanud.

Viivitamatult saadeti sündmuskohale piirivalvepatrull ja meedik - sündmuspaiga lähedal toimus uisumaraton ning spordiüritusel viibinud arst sõitis juhatatud paika.

"Kui nad mõne aja pärast kohale saabusid, ei ilmutanud kannatanu enam elumärke," ütles Kirde piirivalvepiirkonna staabi pressiohvitser Alex Luik.

"Kohale kutsuti kiirabi ja politsei, kes konstateerisid mehe surma. Dokumentidest selgus, et surnud mees oli 56aastane Eesti elanik, Venemaa kodanik."

Samal päeval sai Varnja kordon veel ühe häireteate. Helistanu teatas, et kaks Läti elanikku ei olnud kokkulepitud ajal tagasi tulnud.

Otsingu tulemusel leiti nad peagi kaldast kilomeetri kauguselt. Kuna ühel neist oli paha hakanud, kutsusid piirivalvurid kohale kiirabi.

Pärast esmaabi osutamist kordonis olid kalamehed suutelised ise koju minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles