Seadus lubab tegev olla kahes vallavalitsuses

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Praks pildil vasakult esimene.
Madis Praks pildil vasakult esimene. Foto: Internet

Virumaa Teatajale saabus vihje, milles juhiti tähelepanu, et Vihula vallas abivallavanemana töötav Madis Praks on samal ajal ka Kuusalu vallavalitsuse liige, ning sooviti teada, kas seadus seda lubab.


Lääne-Viru maavanema Urmas Tamme sõnul seab kohaliku omavalitsuse korralduse (KOK) seadus piirangud ainult vallavanemale, abivallavanemale piiranguid esitatud pole.

Pealegi on Madis Praks Kuusalus ainult vallavalitsuse liige, mis tähendab, et ta pole ametnik, seega, kui on olemas Vihula vallavanema Priit Pramanni luba, on kõik seaduslik.

Prak­si sõnul tal see ka on, sama kinnitas Priit Pramann.

Madis Praks rääkis, et Kuusalu vallavalitsuse istungid on neljapäeviti ja kestavad enamasti kuni kolm tundi, loomulikult on olnud päevi, mil need on väldanud neli-viis tundi, kuid pärast seda tegeleb abivallavanem Vihula asjadega edasi.

Lahendamata ei jää midagi ja Vihula valla tegemised seetõttu ei kannata.

Ja ka selle kolme tunni jooksul hoiab abivallavanem oma mobiiltelefoni sisselülitatuna, juhuks, kui tekib Vihula vallaga seotud küsimusi või probleeme, et nendega kohe tegeleda.

"Meil ei ole ühelgi ametnikul töökoht fikseeritud ühe kabinetiga. Enamikul inimestel on olemas mobiiltelefonid, interneti kasutamise võimalus ja kõik muu. Keegi ei ole meil siin majas n-ö laua taha laulatatud. Kõik käivad mööda valda ringi ja teevad mõningaid toiminguid väl­jaspool kon­torit," lausus Praks.

Kuusalu val­lavanem Kal­mer Märt­son selgitas, et Madis Praksi tööülesanneteks Kuusalu vallavalitsuse liikmena on sealses vallas vallavalitsuse eelnõude läbivaatamine ja vallavalitsuse istungil hääletamine.

Kuusalus kohapeal peab Praks olema pool päeva nädalas.

"Miks Madis Praks meil vallavalitsuse liige on, on seepärast, et ta oli endise Loksa valla vallavanem, seega on kogu Loksa pool talle väga hästi tuttav," ütles Märtson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles