Repliik: naised ongi sellised?!

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Ratt
Kadri Ratt Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja


Kõndisin mina ühel hiljutisel keskpäeval Rakveres mööda Laada tänavat. Järsku kimas Krooni keskuse maa-alusest parklast välja must auto ja tegi ristmikul äkkpidurduse. Roolis istunud noor naine vaatas korraks üle õla vasakule, et ega autot ei tule, ja vajutas siis parempöördeks uuesti gaasi. Ja kõmm! – rammis just üle tee kõndinud kahte noormeest. Jalakäijad said seest õõnsaks tegeva ehmatuse, kuid vigastada õnneks mitte. Naine aga vajutas uuesti gaasi ja kimas edasi. Ei vaevunud isegi autost välja tulema, veel vähem vabandust paluma.



Jalgrattaga juhtus mööda sõitma üks põhikoolimõõtu poisike, kes hüüdis kõva häälega üle tänava: “Naised ongi sellised!” Ja sõitis edasi. Autolt kerge hoobi saanud mehed aga pühkisid riided tolmust puhtaks ning võtsid juhtunu kokku lihtsa sõnumiga: “Suka!” Ja kõndisid edasi.
Mina jäin mõttesse, millele ma nüüd tunnistajaks olin. Liiklusõnnetusele? Hoolimatusele? Ükskõiksusele? Rullnoklusele? Naishuligaansusele? Väikese poisi maailmapildi kujunemisele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles