Virumaa Teataja maksab rööviohvri trahvi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Virumaa Teataja töötajad otsustasid omast taskust käia välja trahvisumma, mille kohus määras Aaspere postkontori röövi ohvriks langenud töötajale, kes kirjeldas oma läbielamisi ajakirjanikele.


"Tahame selle žestiga näidata oma seisukohta, et meie meelest oli antud juhul kannatanud inimesele trahvi määramine ebaõiglane," ütles Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe.

"Selline suukorvistamine soodustab meie meelest kuulujuttude levikut ning ajakirjanduse ülesanne on infot vahendada, mitte piirduda vaid ametlike pressiteadete kärpimisega."

Reporteri tegevtoimetaja Ivar Vigla sõnul ühineb ka Reporter Virumaa Teataja toetusaktsiooniga.

Kohus trahvis Aaspere postkontori naistöötajat, kes rääkis ajakirjanikele teda püstoliga sihtinud röövlitest, 1500 krooniga.

Prokuratuuri selgituse järgi andis röövi ohvriks langenud naine infot Kanal 2 saatele "Reporter" ja Virumaa Teatajale, avaldades sealjuures andmeid kurjategijate välimuse ja kasutatud sõiduki kohta.

Riigi sunniaparaadi esindajatel läks kops üle maksa, kui kannatanu rääkis juhtunust ka Õhtulehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles