10. päev

, Eesti Langevarjukeskus OÜ juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Plaser

Viimane Väligrupi malevapäev on rõõmupäev. Palju on tehtud, hulk tööd on tehtud, palju õpitud, midagi jääb ka tulevaks aastaks, uuteks malevakordadeks. Saab kindlalt öelda: Rakvere linnamaleva väligrupp tegi väga head tööd.
 

Meie teada Eestis ei ole malevakohta, peale Eesti Langevarjukeskuse, kus malevlasele ja ta vanematele antakse võimalus lennukiga sõita. Langevarjuhüpped seekord plaani ei mahtunud, kahju, et ilm nii kehvaks osutus. Kuid tuleval suvel on palju, mis sama ja üllatuslikku uut samuti tulekul. Malevlased saavad soodustingimustel langevarju algkoolitusele registreerida.

10 päeva jooksul õpiti töötegemise mitmeid aspekte. Alustasime töö plaani koostamisest, vajaduste kaardistamisest, töövahendite leidmisest. Töötegijad on peamine, kuid meeskonna sisuline komplekteerimine käib veel üle jõu. Kiputakse eelistama sõpra, hoolimata teadmistest antud töö valdkonnas või kogemust. Töötulemuste hindamine on enesekriitilisematele keeruline, vaja ennast usaldada.

Korduvalt sai räägitud tööga kaasnevatest teguritest: ohutus, palgamaksmine, töötundide arvestamine, puhkeaeg, meditsiin jpm.

Mõnele noorele grupist teeme lähipäevil tööpakkumise. Nad on välja valitud, sest on näidanud ennast positiivsest küljest. Neli esimest jaatavalt vastajat saavad lepingu.

Augustis korraldame kaks laagrit. Ühe viiepäevase laagri, mis kujuneb üldtööde tegemiseks. Selle laagri idee kohaselt on mõistlik vanemal anda võimalus oma lapsel teenida taskuraha. Kõigil ei ole maal sugulasi, linnakorteris palju teha pole - saab langevarjukeskusest töötegemist harjutada.

Teise, neljapäevase poistelaagri kasvatajad on meesteravad - õpetatakse haamrit käes hoidma, näidatakse maatöid ja räägitakse mehejutte. Mõlemad laagrid on tasulised. Sinna ootame 16-18 aastaseid poisse, kel huvi lennunduse ja langevarjuspordi vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles