Corelli Music alustab heategevuslike mõisakontsertidega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barokkansambel Corelli Consort.
Barokkansambel Corelli Consort. Foto: Corelli Consort

Agentuuri Corelli Music korraldatava heategevusliku kontserdisarja “Eesti mõisad 2012” raames kõlab laupäeval, 21. juulil algusega kell 18 Vihula mõisa palmisaalis barokkansambli Corelli Consort kontsert.


Barokkansambel Corelli Consort esitab ajastu pillidel kauni barokkmuusikakava. Lisaks teistele ajastu pillidele saab kuulda barokkfagotti, millel musitseerib üks Eesti tuntumaid fagotimängijaid Peeter Sarapuu. Esitatakse uusi leide 18. sajandi muusikavaramust – teoseid, millest enamikku ei ole isegi trükis tiražeeritud. Suur osa kavas olevatest teostest (heliloojatelt Vivaldi, Corelli, Telemann, Boismortier, Fasch) ei ole Eestis varem kõlanud.

Eesti luuleklassika pärleid esitab näitleja Guido Kangur. Mõisa ajalugu ja arhitektuuri tutvustab kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.
Heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2012” ühendab Eesti mõisate ilu ja ajaloo barokkmuusika ja metseenluse ideega. Aastast 1999 mõisates korraldatava sarja kontserdid külastavad tänavu Suure-Kõpu, Saka, Vihula ja Uderna mõisat.

“Igal aastal oleme toetanud üht väikest mõisakooli või -lastekodu. Viimati, 2011. aastal, aitas Corelli Music sarjaga “Eesti mõisad” Vääna mõisakoolil koguda raha laste musikaalsust arendavate Orffi instrumentide ostmiseks,” rääkis kontserdiagentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos.

Tänavu läheb publiku ja metseenide sihtannetus Uderna mõisas asuva SA Uderna Hooldekodu välisvalgustuse rajamise fondi. Sarja peaesineja barokk­ansambel Corelli Consort tähistab tänavuste kontsertidega oma juubelihooaega.

Aastate jooksul on agentuur Corelli Music kontserdisarjas tutvustanud 54 mõisat üle Eesti ja toetanud 12 väikest mõisakooli või -lastekodu.

Paljudes mõisates, mida on tutvustanud sari “Eesti mõisad”, toimuvad nüüd aasta ringi kontserdid sarja “Mõisaromantika” raames. Kõigil sarja kontsertidel on avatud korjanduskarbid ja toimuvad heategevusmüügid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles