Aegviidu jätkab iseseisva vallana

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vald Aegviiduga ei ühine.
Tapa vald Aegviiduga ei ühine. Foto: Arvet Mägi

Aegviidu vallavolikogu ei alusta liitumisläbirääkimisi Tapa ega Anija vallaga, sest volikogu istungil ei kogunud kumbki ettepanek vajalikku viit poolthäält.


Aegviidu vallavolikogu esimehe Toomas Tõnise sõnul selgus valla hiljuti ühinemise teemal korraldatud rahvaküsitlusest, et rohkem kui 2/3 küsitlusel osalenuist toetas iseseisvana jätkamist.

“Meil on väike vald, kõik tunnevad kõiki ja seetõttu on elanike arvamus äärmiselt oluline. Kuna rahva hoiak on selge, siis ei alustanud me ka läbirääkimisi,” kommenteeris Toomas Tõnise.

Rahvaküsitlusel vastanutest 18 soovis liitumist Tapaga, 91 Anija vallaga ja 213 oli iseseisvalt Aegviidu vallana jätkamise poolt.

“Kui rahvas nii arvas, mis siis ikka. Meil pole siis midagi teha. Halb on see, et küsitlus tehti ilma eelnevalt läbi arutamata, et millised on ühe, teise või kolmanda variandi plussid ja miinused,” tõdes Tapa vallavanem Alari Kirt. Tema sõnul oli rahva otsus seetõttu emotsionaalne, mitte aruteludel põhinev.

Toomas Tõnise kinnitas, et kuigi liitumisläbirääkimistest asja ei saanud, läheb koostöö ja ühisprojektide vedamine mõlema vallaga edasi.

Aegviidu vallale tegid ühinemisettepaneku nii Tapa kui ka Anija vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles