Olümpia naelutab tundideks teleri ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiamängude sõudekanalil oodatakse mehetegusid ka meie sõudjatelt.
Londoni olümpiamängude sõudekanalil oodatakse mehetegusid ka meie sõudjatelt. Foto: Reuters/ScanPix

Täna avatakse Londonis XXX suveolümpia­mängud. Kuigi Lääne-Virumaa sportlasi olümpia­mängudel ei võistle, pakub spordi suursündmus põnevat kaasaelamist meie tugitooli­sportlastele.



Tamsalu külje alt Uudekülast sirgunud Moskva olümpiavõitja kolmikhüppes Jaak Uudmäe sõnas, et teda huvitavad kõige enam Londoni olümpiamängude kergejõustikuvõistlused. “Ja loomulikult elan televiisori vahendusel kaasa kõikidele Eesti sportlaste etteastetele. Minu silmis on need atleedid, kes pääsesid olümpiale, austust ja lugupidamist väärt. Olümpiaturiste nende hulgas pole, sest sportlased on täitnud kõrged sportlikud normatiivid,” rääkis Jaak Uudmäe.

Oma olümpiavõitu meenutades jäi ta napisõnaliseks. “Kuldmedal olümpiamängudelt on tulemus, millest unistavad juba lapsed, kes alustavad oma sportlasteed. Kuid selle eesmärgini jõuavad vähesed. Kergejõustikus on Eestist sirgunud neli olümpiavõitjat,” kõneles Uudmäe.

Tamsalu ettevõtja Pavo Raudsepp, kes võistles 2002. aasta taliolümpial Salt Lake Citys suusatamises, rääkis, et Londoni olümpiamängud on tema jaoks selle suve tähtsaim sündmus.

“Mulle ei meeldi olümpiat õhtul televiisorist kordussaadetest vaadata, vaid tahan sellele otse kaasa elada. Ostan tahvelarvuti, et päeval töö kõrvalt otseülekandeid jälgida,” kõneles Raudsepp.

Ta lisas, et meelisalasid tal pole. “Kõik sportlased on aastaid teinud rasket tööd, et olümpiale pääseda, ja austan nende jõupingutusi ning soovin kaasa elada kõikidele kavasolevatele võistlustele,” rääkis olümpiaveteran.

Pavo Raudsepp nentis, et tema jaoks oli olümpial võistlemine elu tähetund. “Treenisin aastaid selle nimel ja südames on hea tunne, kui meenutan, kuidas jõudsin oma eesmärgini,” sõnas ta.

Bridžimängija ja tugitoolisportlane Hannes Linnamägi otsustas aga ära kasutada, et üle hulga aja on olümpiamängud meile nii lähedal.

“Kuuendast kümnenda augustini olen Londonis, et ise olümpiast osa saada,” ütles Linnamägi.

Loomulikult läheb mees kaasa elama meie kettaheitjatele, lisaks on Linnamäel kavas vaadata korvpalli ning kümnevõistlust. “Piletid ostsin juba eelmise aasta aprillis, kettaheite pilet maksis näiteks 137 eurot,” rääkis ta.

Krõbedana tunduv hind on aga tegelikult päris soodne, sest kergejõustikuvõistluste kalleimad piletid maksavad 450 naela ehk umbes 580 eurot.

Mariti käsitööpoe omanik Silva Rannaste ütles, et olümpiamängud on tema jaoks kibe telekavaatamise aeg.

“Mulle kohe meeldib, ennekõike vaatan kergejõustikku, aga eks muudki,” sõnas ta ja lisas, et esmajoones hoiab ta pöialt loomulikult Gerd Kanterile.

Kunstnik Jule Käen-Torm rääkis, et mingit erilist erutust olümpiamängud temas küll ei tekita, ent samas üritab ta siiski olümpiamängude kergejõustikuvõistluste ajal televiisori ees olla.

“Mulle tundub, et pean ka korvpalli vaatama,” vihjas ta oma abikaasa, Rakvere ööjooksu peakorraldaja Marko Tormi eelistustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles