Loomariigi asukaid on põnev avastada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konn.
Konn. Foto: Merike Merivald

Suvisele fotokonkursile on lisaks piltidele imetajatest ja lindudest saadetud ka hulk toredaid fotosid loomariigi väiksematest esindajatest: jäädvustatud on nii sisalikke, kahepaikseid, madusid kui putukaid.

“Käisin õhtul koeraga tavapärasel jalutuskäigul, kui kuulsin eemalt kraavist krooksumist. Hiilisin vaikselt ligi, et hääletegijat mitte ära hirmutada. Kuid konnake ei teinud segajatest välja, just vastupidi – ujus hoopis minu poole, vaatas oma suurte silmadega mulle otsa, ajas põsed õhust punni ning jätkas krooksumist. Kuna kannan tihti kaamerat endaga kaasas, sain ma konna pildile jäädvustada,” jutustas  Merike Merivald konnast tehtud vahva ülesvõtte kohta ilmekalt.


Jaanika Loos nägi rästikut, kui osales mais Paldiskis “Teeme ära!” talgupäeval. “Ega ei oskagi öelda, kuidas ta teele sattus, lihtsalt poseeris kenasti,” rääkis Eesti ainsa mürkmao pildile saanud Jaanika Loos.

Triinu Pohlak kohtus sisalikuga Ida-Virumaal matkates. “Oo, kui kaunis on hommik!” on ta allkirjastanud pildi, millel olev tegelane paistab end väga hästi tundvat.

Foto sisalikust saatis konkursile ka Jane Mäe, kes nägi loomakest hoovi koristades.  Juuni keskel kirjutas ta, et leidis ka sisalike pesakoha üles ning käib neid aeg-ajalt piilumas.

Loodust armastav harrastusfotograaf Jaanus Prits jäädvustas pääsusaba, kes parajasti fotokaamerale oli laskunud.
“Pääsusabad on Eestis ühed suuremad liblikad. Pilt on klõpsatud metsas välul, kus ootasin sootuks üht teist metsaelanikku. Järsku vaatasin, et teise kaamera peal jalutab see iludus ringi,” jutustas Jaanus Prits.

Helena Lõune aga saatis meile fotojäädvustused teost ja lepatriinust.

Virumaa Teataja ootab fotokonkursile suviseid fotosid loomadest ja lindudest, eriti nendega kohtumisest looduses, 31. juulini meiliaadressil eva.klaas@virumaateataja.ee.

Vahvamad pildid avaldame oma veebiküljel ja paberväljaandes.

Lisaks valib Virumaa Teataja koos Overall Eesti ASiga välja kümme paremat fotot, mis suurendatakse kuni A2-formaati ning millest tehakse Overall Eesti ASi Rakvere esinduses sügisel näitus. Pärast saavad fotode autorid näitusel olnud tööd endale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles