Algklasside õpilasi oodatakse komandosse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Eesti Päästekeskus.
Ida-Eesti Päästekeskus. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Päästeamet koostöös kohalike päästeasutustega kutsub kõiki I-III klasside õpilasi osalema projektis "Tean tulest".


Ida-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo viib turvalisuseõppe projekti komandodes läbi 1.-30. aprillini. Sel perioodil on Ida- ja Lääne-Virumaa I-III klasside õpilastel võimalus külastada piirkonna kuut komandot Rakveres, Jõhvis, Iisakul, Sillamäel, Narva-Jõesuus ja Narvas.

Komandodes on spetsiaalselt sisustatud ruumid, milles viiakse praktiliste vahenditega läbi näitlik  tuleohutusalane õppus.

Õppetunnis näidatakse lastele, millised ohuolukorrad võivad meie igapäevaelus ette tulla. Ühes lastega mängitakse läbi peamised võimalikud tulekahjude tekke põhjused.

Näitlike ohusituatsioonide kaudu selgitatakse, mis võib juhtuda, kui süüdatud tikk kukub põlevmaterjalile, põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele, küttekoldel on praod või hakkab pliidil kõrbema toit.

Lapsed saavad teadmisi ka kolme peamise kodukaitsja - suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti - vajalikkuse ja käsitsemise kohta. Samuti tutvustatakse päästjate eririietust ning -tehnikat.

Lisaks tuleohutusalastele teadmistele omandatakse ka praktiline oskus, kuidas õigesti käituda õnnetuse korral, valida hädaabinumbrit ning suhelda päästekorraldajaga.

Klasside eelregistreerimine kestab kuni 20. märtsini.

Projekt "Tean tulest" sai alguse eelmisel aastal, siis läbisid tuleohutusalase koolituse 19 kooli õpilased Lääne-Virumaalt.

Info ja registreerimine:
Lääne-Virumaa ennetustöö büroo juhtivspetsialist Milvi Kompus, tel. 32 25 852, 53 456 665, e-post: milvi.kompus@rescue.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles