Legendaarne Def Räädu sai kümneaastaseks

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Def Räädu sünnipäevakontserdile Rakvere teatri kohvikus mahutas end külg külje kõrvale ligi 300 inimest.
Def Räädu sünnipäevakontserdile Rakvere teatri kohvikus mahutas end külg külje kõrvale ligi 300 inimest. Foto: Ivar Jaanus

Rakveres on mõttekaaslaste ja muusikute-sõnaseadjate grupp, millist pole ühelgi teisel Eesti maakonnalinnal ette näidata.


Legendaarse pundi Def Räädu esimese loo "People With No Money" valmimisest 1999. aasta 24. veebruari varahommikul on möödunud kümme aastat, mis puhul korraldati läinud nädalalõpul Rakvere teatri kohvikus suurejooneline sõu, kuhu mahutas end uskumatu hulk rahvast - ligi 300 inimest.


Kontsert kulmineerus Eesti vabariigi 91. aastapäevakontserdiks loodud värske loo "Viru vanne", kõigi kohalolijate ühislaulmisega.

Rakveret oma lauludes ja muusikas kõvasti reklaaminud Def Räädu tegutsemise aja sisse on jäänud kolm albumit, üks remiksalbum ja lugematu hulk koostööprojektide jagu materjali, mis leidnud väljastamist CD- ja vinüüliplaatidel nii Eestis kui mujal maailmas, kusjuures koostööd on tehtud isegi jänkidega. Sellele kõigele on tulemas mõjusat lisa.

Rakveres 1990ndate lõpus loodud Def Räädu on üks esimesi Virumaal aktiivsemalt alternatiivset elektroonilist muusikat viljelevaid kooslusi.

Kümme aastat bänditegemist ei ole suutnud mehi veel omavahel lootusetult tülli ajada ning nad on enda ümber koondanud ka arvestatava hulga mõttekaaslasi - nii elektroonilisi kui ka mitteelektroonilisi artiste Rakverest ja mujalt.

Def Räädu tuumiku moodustavad Arian Levin ja Remi Prual, kes produtseerivad ja salvestavad kogu muusika.

Põhibändi, kellega koos käiakse esinemas, kuuluvad veel ka sõnasepad Päär Pärenson aka J.O.C., Heigo Teder aka Mr. President, trummar Reigo Ahven ja klahvidel Raun Juurikas.

Def Räädut seostatakse Rakverega, kuid ka Tallinna klubipidudel leidub alati mõni tegelane, kellel on seljas Def Räädu pusa.

Def Räädu liikmel Remi Prualil on ka Lejal Genes'i nime kandev plaadifirma, mis on andnud välja kümneid plaate Rakvere noorte artistide loominguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles