Juhtkiri: Kleididraama pluss ja miinus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Jõhvi kontserdimajas toimunud vabariigi aastapäeva peost. President Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese avavalss.
Hetk Jõhvi kontserdimajas toimunud vabariigi aastapäeva peost. President Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese avavalss. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Presidendipaar on häiritud meedia suh­tumisest presidendi vastuvõtu kät­lemistseremooniasse, mida pilavalt kleididraamaks ja pingviinide paraadiks nimetatakse.


Järgmisel aastal on plaanis erameediat vabariigi aastapäeva vastuvõtu kätlemistseremooniale mitte lubada. Üritust kajastaks vaid rahvusringhääling.



Proua Evelin Ilves kirjutas üleeilses Postimehes, kuidas esipaar tahab oma külalisi meedia eest kaitsta, sest sageli varjutab kutsutu enda tema kleit, mida siis meedias hiljem mahlakalt arvustatakse.



Sellega näitab presidendipaar taas oma suhtumist Eesti ajakirjandusse ja eriti tabloidi. Viimasel ajal on riigi­pea korduvalt ajakirjandust kritiseerinud, mõnikord põhjusega, mõnikord mitte. Samas on ta unustanud, et just ajakirjandus vormis temast presidenti, ajal, mil käis kõva duell Arnold Rüütliga.



Presidendiproua ise on meedias aga suisa üleeksponeeritud ja seesama aja­kirjandus annab talle lehe- ja eetriruumi küll rulluisutamise, küll kleitidega seoses.



Mis puutub aga presidendiballi, siis arvestatav osa kutsututest tulebki just sellepärast, et meedias figureerida, ning kavandatava pii­ranguga tehakse paljudele presidendi vastuvõtt väheatraktiivseks.


Evelin ja Toomas Hendrik Ilves on kahtlemata rohkem meedias kui eelmine esipaar.



Ehk ongi presidendipaar tülpinud oma liigsest eksponeerimisest, kuid nemad on samasugused avaliku elu tegelased kui peole kutsutud, kellest lõviosa jaoks on teles näitamine auasi.

Teisalt, kui vabariigi aastapäeva ras­kus­punkt on rahva jaoks just külaliste tualetid, siis on see muidugi kurb.

Tegemist on rõõmsa, aga väärika sündmusega, päevaga, mil tähistame oma vabadust ning kuulame presidenti pidamas aasta tähtsaimat kõnet.

Sellele päevale järgnenud tualettide analüüs ajakirjanduses on kahtlemata taunitav ning riigi esimese leedi reaktsioon mõistetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles