Maaomavalitsused ei toeta Kiisleri reformikava

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaomavalitsuste Liit oli üks üldkogu korraldajatest.
Eesti Maaomavalitsuste Liit oli üks üldkogu korraldajatest. Foto: EMOVL

Eesti Maaomavalitsuste Liidu (EMOL) juhatus teatas kohtumisel regionaalminister Siim-Valmar Kiisleriga, et ei toeta ministri poolt väljakäidud haldusreformi kava, sest see ei toetu põhjendatud argumentidele.


EMOL-i kinnitusel selgus kohtumisel, et 15+5 omavalitsuse mudeli kohta ei ole Eestis tehtud ühtki uuringut ja lähemal ajal ei ole ka kavas teha.

Kõik kohtumisel osalejad olid ühel meelel, et haldusreformi eesmärk ei saa olla pelgalt piiride muutmine ja elanike arv vallas või linnas. Oluline peaks olema omavalitsuste poolt osutatavate teenuste kvaliteedi ja kättesaadavuse kõrge tase.

Arvestada tuleks ka väljakujunenuid tavasid ja inimeste ootusi. Omavalitsus peab olema ja jääma selliseks, et inimene tahaks seal elada ja töötada, ta tunneks end turvaliselt ning ta oleks seotud paikkonna identiteediga.

EMOL-i juhatus tegi ettepaneku, et haldusreformi kavandajad analüüsiks teadlaste ja kohaliku omavalitsuse spetsialistide abiga optimaalset haldusterritoriaalset korraldust ja pööraksid tähelepanu kohalike omavalitsuste koostöö suurendamisele, sest kõige tõhusam kokkuhoid tuleb kokku hoides.

Liitu kuulub 156 omavalitsust, Lääne-Virumaalt on selle liikmed Haljala, Kadrina, Laekvere, Rakke, Rakvere, Rägavere, Sõmeru, Vihula, Vinni, Viru-Nigula ja Väike-Maarja vald. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles