Repliik: Kunda allakäik

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver
Andres Pulver Foto: Virumaa Teataja

Tänasesse lehte tulumaksulaekumisest lookest kokku pannes jäi internetis tuulates ette artikkel, mis rääkis, et neli aastat tagasi oli Lääne-Virumaal kõige parem maksulaekumine elaniku kohta Kunda linnas, paraja vahega järgnesid Viru-Nigula vald ja Rakvere linn.

Tekkis kohe huvi välja arvutada, kuidas on Kunda kehv maksulaekumine seda näitajat mõjutanud. Ja tuligi välja, et kui Viru-Nigula ja Rakvere on enam-vähem oma positsiooni säilitanud, siis Kunda on esikohalt kolinal seitsmendaks langenud, suveräänseks liidriks on aga tõusnud Vihula vald, kus seitsme kuuga laekus elaniku kohta üle 40 euro enam kui teisel kohal olevas Kadrina vallas, järgnevadki Viru-Nigula ja Rakvere. Kundast eespool on päris paraja vahega veel Haljala ja Sõmeru.

40 eurot iseenesest ei ütle midagi. Kui aga lisada, et Vihulas laekus elaniku kohta seitsme kuuga 330 eurot tulumaksu, siis on vahe Kadrinaga ikka üüratu.

Aga Kundas on midagi lahti, see on siililegi selge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles