Kunda tulud kasvavad liiga aeglaselt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Juulis laekus omavalitsustele tulumaksu vägagi erinevalt: nii jäid Kunda ja Tamsalu mulluse juuliga võrreldes miinusesse, Vihulas kogunes maksuraha aga eelmise aasta juuliga võrreldes koguni ligi viiendiku võrra rohkem.

Seitsme kuu kokkuvõttes on maakonnas kõige paremini läinud Rakvere vallal, kus on tulumaksu kogunenud mullusest 13,3% enam. Juulis oli kasv veelgi suurem – 13,6%. Üle kümnendiku ehk 11,1% on seitsme kuuga maksulaekumine paranenud ka Vihula vallas, sealjuures on 18,6protsendine kasv juulis märkimisväärne.

Päris rahul võivad tulumaksu laekumise kasvuga olla ka Rakke (seitsme kuuga kasv 9,4%), Haljala (8,2%), Väike-Maarja ja Tamsalu vald (mõlemal 7,8%). Tamsalu puhul võib aga veidi ärevaks teha tõik, et juulis läks Tamsalul meie omavalitsustest kõige kehvemini, sest võrreldes eelmise aasta juuliga laekumine hoopis 2,2% võrra vähenes. Juunis seevastu oli Tamsalul imeline kasv – 17,8%.

Üle seitsme protsendi on maksulaekumine kasvanud veel Vinni, Sõmeru ja Kadrina vallas ning Rakvere linnas.

Päris nutune on olukord Kun­das, kus juulis laekumine vähenes 1,8% võrra ning seitsme kuu kokkuvõttes on kasv vaid 3,7% ja eelarves kavandatust on laekunud mitukümmend tuhat eurot vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles