Rakvere linnapea Andres Jaadla astus tagasi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla.
Rakvere linnapea Andres Jaadla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnapea Andres Jaadla katkestas täna oma puhkuse ja teatas tagasiastumisest.

Riigikohus otsustas eile mitte menetleda Rakvere reformierakondlasest linnapea Andres Jaadla määruskaebust Tartu ringkonnakohtu otsuse peale, mille järgi peab Viru maakohus hakkama Jaadla süüasja osaliselt uuesti arutama.

Õigusvaidlused, mis said alguse pärast 2010. aasta võimupööret Rakveres on olnud pideva avalikkuse tähelepanu all. "Riigikohtu otsus tähendab seda, et õigusvaidlused lähevad tagasi esimese astme kohtusse ja edasine kohtuvaidlus võib olla pikk. Kinnitan jätkuvalt, et ei näe endal süüd ning olen käitunud linnapeana parima arusaamise järgi seadusandlusest õigel viisil. Mõistlik on aga hetkel taanduda ja käia kohtutee lõpuni volikogu liikmena," sõnas Jaadla.

Andres Jaadla naasmisel volikogusse peab sealt lahkuma Rakvere ekslinnapea Matti Jõe. Rakvere linnavolikogu järgmine korraline istung on 29. augustil.

"Usun, et selleks ajaks on vajalikud dokumendid esitatud ja volikogul läbirääkimised peetud uute võimalike kandidaatide osas,“ lisas Jaadla

Reformierakonna Rakvere osakonna esimees Aleksander Holst ütles, et kandidaate linnapea kohale erakonnal on, kuid nimedest ei soostunud ta rääkima. "Peame valmis olema, kuid ei ole veel omavahel kokku saanud, et asjast uues valguses rääkida, samuti ei ole räägitud koalitsioonipartneriga, kellega samuti kindlasti tahame nõu pidada," kõneles Holst.

Rakveres on reformierakonna koalitsioonipartneriks Isamaa ja Res Publica liit.

29. augustiks on reformierakonnal linnapea kandidaat Holsti sõnul kindlasti olemas ning tegemist on kohaliku inimesega. Holst ütles, et ei näe võimalust tuua Rakvere linnapea kohale inimest kaugemalt.

Virumaa Teatajale teadaolevalt on sel aastal võimalike Rakvere linnapea kandidaatidena esile kerkinud maanteeameti Ida regiooni eelarveosakonna juhataja Urve Õis, kinnisvarafirma Tarvaprojekt tegevjuht Janno Jõe ning endine riigikogu liige Vello Tafenau.

Praegu kuuluvad Rakvere linnavalitsusse reformierakonna esindajana abilinnapea Allar Aron ning IRL poolt abilinnapea Sven Kesler ja linnavalitsuse liikmed Tiina Halling ning Ain Suurkaev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles