Veekeskus hoiab majutusstatistikat tasemel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell AQVA Rakveres.
Hotell AQVA Rakveres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Selle aasta talv on majutusepakkujatel üle elatud ja valmistutakse suvehoojaks. Kuigi statistika järgi ei ole ööbijate hulk meie maakonnas vähenenud, mõjutas tulemust hotelli Aqva turuletulek.


Jaanuarikuise ametliku statistika järgi oli Lääne-Virumaa majutuskohtades 1556 (mullu 1345) voodikohta ja nende täitumus 12% (mullu 11%). Samal perioodil oli kogu Eesti majutusasutustes voodikohtade täitumus 21%.


Hotelli Aqva üks omanikke Roman Kusma on rahul. Tema sõnul oli nende hotelli jaanuarikuine keskmine täitumus 57% ja veebruaris ainult veidi vähem ehk 53%.

Nädalavahetusel on raske vaba tuba leida ja sel ajal hõivavad hotelli just kodumaised kliendid. Tegelikult on hotelli täitumuse näitarvude taga veekeskus, mille külastajad on ka põhilised öömajalised.

Kuigi kahekohalise toa hind algab 1290 kroonist, mis on umbes 500 krooni rohkem kui Rakvere teistes majutusasutustes, ütles Roman Kusma, et "meid ei võrrelda Rakvere ööbimishindadega, vaid teiste analoogsete veekeskustega".

Veekeskuse ja hotelli on üles leidnud Venemaa turistid, kes. Teine oluline sihtrühm on hotelli ja veekeskuse jaoks põhjanaabrid, kes Roman Kusma teatel hakkavad tulema aprillis ja praegu on broneerimine täies hoos.

Kadunud ehitajad

Majanduslanguse vilju on järjest rohkem hakanud maitsma Rakvere ööbimiskohad, mille klientide seas oli palju ehitusbuumi ajal tööl olnud töömehi. See on mõjutanud hotelli Wesenbergh ja samale omanikule kuuluva külalistemaja Margit klientuuri.

OÜ Wesmo tegevjuht Andres Ots kinnitas, et langus on tuntav, kuigi midagi katastroofilist ei ole. "Hotell on tegutsenud 15 aastat ja tegutseb ka edaspidi," ütles Andres Ots.

Praegu ongi tema sõnul Margiti põhilisteks klientideks kohalikud, sest hinnatase on seal madalam kui mujal.

Külalistemajas maksab kahekohaline tuba ööpäevas 500 krooni ja pikaajalistele ööbijatele on soodustus kuni 40%.

Hotellis Wesen­bergh küsitakse sama suures toas ööbimise eest 890 kuni 1200 krooni, kuid nagu märkis
Andres Ots, on alati võimalik tingida ja targal
majutuskoha otsijal on võimalik päris odavalt öömaja saada.

Katariina külalistemaja juhataja Tõnu Leppik tõdes, et üldiselt on olukord päris nigel. "Talve jooksul on olnud ka päevi, mil pole ühtegi inimest." Temagi tunnistas, et põhiklientideks olnud ehitamisega seotud inimesed on selleks korraks läinud. Kuid lähikuudeks on broneeringud juba olemas ja lausa klientideta ka ei olda.

Külalistemajas saab kahekohalises toas ööbida 545 kuni 980 krooni eest ja näiteks märtsis on majutusel 20%-line allahindlus.

Lumine talv päästab
Jäneda külalistemaja-hosteli müügijuht Diana Adasson teatas, et neil pole külaliste hulk möödunud aastaga võrreldes vähenenud.

Jäneda koos lähedal asuva Valgehobuse mäega on talvisel ajal atraktiivne suusatamise koht ja tänu suusatajatele on neil talveperioodil keskmine täitumus 30-40%.

Tavaliselt on nii, et maja on kas päris täis või päris tühi. Renoveeritud kahekohaline standardtuba ööpäevaks maksab neil 700 krooni ja odavamad on kolmekohalised gruppidele mõeldud toad, kus ühe kohta hind on 150 krooni. Kokku saab neil korraga ööbida 120 inimest.

Adassoni sõnul on igasuguseid soodustuspakkumisi ja alati on kauplemisvõimalus. "See on väär arusaam, et eestlane kaubelda ei oska, oskab küll ja vägagi hästi," teadis ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles