Toidukaupadest on talvel odavnenud vaid piimatooted

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika

Novembri alguses käisime Rakve­re kauplustes toidukaupa­de hin­du võrd­lemas, mõ­ni päev tagasi tegime seda taas ja jõud­sime jä­rel­du­sele, et jutud toidu­kaupa­de hinnasulast on suu­res­ti müüt.


Kasvava majanduslanguse ning töötuse taustal muutub järjest tähtsamaks inimese olme ja toiduga seonduv.



Paljuski põhjendatakse palkade külmutamise ning alandamise vajadust sellega, et kütte- ning toiduainete hinnad on langenud. Vastavalt statistilistele andmetele on toiduainete hinnad ikka veel 1,3% kallimad kui eelmise aasta talvel.


Tabelis toodud hinnad kajastavad kolmapäevast seisu Rakvere suurtes toidukauplustes ning arvestatud on ka sooduskampaaniaid.

Võrreldes novembri algusega, on täheldatav piimatoodete hinna langus. Joogipiima keskmine liitrihind vaadeldud kauplustes on langenud tervelt 17%, ehk kui sügisel maksis tavaline kilekotis olev 2,5% joogipiim keskmiselt 7.48, siis nüüd märtsis on selle hind 6.22.
Tunduvalt on langenud ka juustu hind ehk keskmiselt 16%.

Teiste vaadeldavate toiduainete hinnad pole oluliselt alanenud, näiteks pooleliitrise kokakoola ja kohvi hind on koguni tõusnud vastavalt 4 ja 6,8 protsenti.

Hoopis kallimad on võrreldes novembriga nii banaanid, tomatid, värsked kurgid kui ka porgandid.

Kaupluste hinnavõrdluses on üllatuslikult kõige odavamaks poeks tõusnud Rimi, kusjuures
Põhjakeskuses olevast hüpermarketist saab tänu hinnasoodustustele mõningaid kaupu isegi odavamalt kui Säästumarketist.

Samasse hinnaklassi võib paigutada ka Kroonikeskuses asuva Selveri. Vaata, kus otsast tahes, vaadeldavate kaupluste seas on hinnad kõige kõrgemad siiski Vaala keskuse Maksimarketis.

Kuid parema ülevaate saab siiski tarbija ise tabelit uurides ning poodide vahelisi hinnavõrdlusi tehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles