Viru ralli liidrid peale avapäeva on Georg Gross ja Raigo Mõlder  

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Viru rallil.
Georg Gross Viru rallil. Foto: Ray Põder

Reedel alanud Grossi Toidukaubad Viru rallil sõideti kokku neli kiiruskatset. Päevale pani punkti tuhandete inimeste silme all Rakvere tänavatel sõidetud linnakatse, mida läbiti kahel korral. Ralli liidrid peale avapäeva on Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Focus WRC).  

Ralli esimese katse võitsid Rainer Aus ja Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer EVO 9), kuid juba järgmisel katsel võtsid Gross ja Mõlder liidrikoha enda valdusesse. Esimese päeva lõpus on nende edu Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Ford Fiesta S2000) ees 26,8 sekundit. Kruuda ja Järveoja elasid üle ehmatava hetke teisel katsel, kui sõitsid korra rajalt välja ja langesid absoluutarvestuses üheksandale kohale. Järgmiste katsetega võeti aga teine positsioon tagasi.

Kolmandal kohal on peale avapäeva N-rühma liidrid Aus ja Koskinen, kes kaotavad Grossile 31,2 sekundit. Konkurents N-rühmas on tihe, kui klassi teised ja absoluudi neljandad Roland Murakas ja Kalle Adler (Mitsubishi Lancer EVO X) kaotavad Ausile ülinapi 0,1 sekundiga. Neist omakorda sekundi kaugusel on N-rühma kolmandad Timmu Kõrge ja Erki Pints (Mitsubishi Lancer EVO 9). N-rühma liidrid Eesti meistrivõistlustel Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (Mitsubishi Lancer EVO X) on oma klassi neljandad ja absoluudi kuuendad, kaotades Ausile 2,2 sekundit.
 
Kaheveoliste autode A6/N3 klasside ühise arvestuse liidrid on Kristen Kelement ja Timo Kasesalu (Citroen C2), kes edestavad klassis teisel kohal olevaid ja Eesti meistrivõistluste liidreid selles arvestuses, Markus Abramit ning Jarmo Võsa (Honda Civic Type-R) 8,7 sekundiga. Kolmandad selles arvestuses on Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic Type-R), kellel on Abramile kaotust 0,1 sekundit.

Rahvusliku E-rühma liidrid on Ago ja Kalle Ahu (BMW M3), kelle edu teisel kohal olevate Madis Vanaselja ja Jaanus Hõbemägi (BMW 320) ees on 36,8 sekundit, kolmandal kohal on selles arvestuses Edgars Balodis ja Ivo Pukis (Renault Clio). Kaotust Ahudele on Läti sõitjatel 39 sekundit. Veoautode liidrid on Kristo Laadre ja Priit Pilden (Gaz 51), teisel kohal selles arvestuses on Rünno Niitsalu ja Jaanus Pedius (Gaz 53, kahe meeskonna vahe on 13,6 sekundit.
 
Laupäeval Grossi Toidukaubad Viru ralli jätkub, kui sõidetakse seitse kiiruskatset, millest kolm läbivad Kehala rada, kus on seeläbi väga mugav rallit jälgida. Laupäevasele esimesele katsele stardib esimene võistlusauto kell 10.05 jafinišipoodiumile Rakvere keskväljakul jõuab võitja kell 17.20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles