Õpilased valisid ilusaima eestikeelse lause

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele sõnaraamat
Eesti keele sõnaraamat Foto: Mihkel Maripuu

“Ema hool on kullast kallim” - just seda lauset pidasid Rakvere põhikooli õpilased kõige ilusamaks eestikeelseks lauseks.


Rakvere põhikoolis võistlesid klassid omavahel, kes mõtleb välja nii kõlalt kui ka sisult ilusaima eestikeelse lause.

Võistluse tulemused avalikustati eilsel emakeelepäevale pühendatud aktusel, võitjaks tuli IX klassi lause "Ema hool on kullast kallim".

Samuti pakuti niisuguseid lauseid või sõnakombinatsioone nagu "Suus sulav šokolaad", "Emme, lähme tuttu!", "Armas väike Eestimaa on kõigi eestlaste suurim aare" ning "Lõõmava valguse kullas heliseb habras liblikalend".

Rakvere põhikooli eesti keele õpetaja Eve Kruusmaa rääkis, et kogu nädal möödus tegusalt. Esmaspäeval toimus koolis keeleralli. "Sõna otseses mõttes rallisime klassist klassi ja vastasime lahedatele lõbusatele küsimustele."

Teisipäeval käis külas kirjanik Aidi Vallik ning kolmapäeval kirjutati k-tähe jutte. "Et tegu on keelenädalaga, siis mõtlesime, et k-täht on sobilik."

Huvitoas on vaadata ka näitus "Õpetajate lemmikraamatud". Näitusele on sattunud mitu "Jane Eyre'i", Nahksuka-sarja jutte, samuti on väljas raamatud sarjast "Seiklusjutte maalt ja merelt", "Kadri".

"Kõik õpetajad kirjutasid juurde, miks just see konkreetne raamat või mis mälestus sellega seondub," lisas Kruusmaa.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles