Rakvere Vesi otsib suurlaenu rahastajat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

AS Rakvere Vesi võtab riigihankega Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toetust saava Rakvere linna reoveekogumisala veemajandusprojekti oma­finant­seeringu finantseerimiseks 110 miljonit krooni laenu.


Laen on kavas võtta eurodes ja laenu kasutuselevõtt on kavandatud järgmisse ja ülejärgmisse aastasse. Tagasi plaanib veefirma laenu maksta 2017. aasta lõpuks.

ASi Rakvere Vesi juhataja Urmas Krikk ütles, et 77 miljonit krooni läheb omaosaluse finantseerimiseks, 33 miljonit krooni aga sama projekti raames sademevete kanalisatsiooni ehitamiseks. "Sademevete kanalisatsiooni rajamine ei ole paraku abikõlblik," lausus Krikk.

Samas on mõistlik tööd koos ära teha, sest nii tuleb see odavam ja ei ole vaja linna mitu korda üles kaevata.
Rakvere, Sõmeru, Näpi ja Roodevälja veemajandusse investeeritakse lähiaastatel kokku 316 miljonit krooni.

Isevoolset kanalisatsioonitorustikku paigaldatakse üle 25 kilomeetri ja survekanalisatsioonitorustikku rohkem kui kaks kilomeetrit. Lisaks kuulub enam kui 12 kilomeetri ulatuses torustikke rekonstrueerimisele.

Joogiveetorustikku paigaldatakse selle suurprojekti raames ligi 31 kilomeetrit, sealhulgas asendatakse 10 kilomeetrit halvas tehnilises seisukorras olevat torustikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles