Virumaa laste loomingust sündis luuleraamat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luulekogu "Viru laste laulud".
Luulekogu "Viru laste laulud". Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Keelepäeva saabudes tõdeti, et Virumaal on palju andekaid noori, kes oma emakeeles hästi luuletada oskavad. Nimelt lõpetati neljapäeval Sõmeru põhikoolis pidulikult Virumaa laste luulevõistlus "Muinasjutt aitab meil kasvada".


Emakeelepäeva tähistamise mõtte algataja, 14. märtsi riiklikuks tähtpäevaks kuulutamise eest võidelnud Meinhard Laksi kodukohakool - Sonda põhikool - korraldas Virumaa laste luulevõistlust kümme aastat, tänavu toimus nimetatud ettevõtmine esimest korda Lääne-Virumaal.

"Küsisime healt Sonda koolilt luba, kas võime luulevõistluse enda kanda võtta. Ootasime vastust hinge kinni pidades, sest tahtmine oli ju väga suur," tänas Sõmeru põhikooli direktor Virve Ong Sonda kooli osutatud au eest.

Korraldustoimkonnale laekus ligi 200 luuletust 21 Virumaa koolist, mille hulgast valis žürii parimad luulekogusse "Viru laste laulud". Luuletuste juurde joonistasid pildid Sõmeru põhikooli õpilased.

Luulekogu esitlusel ja luulevõistluse lõpetamisel oli külas lastekirjanik Leelo Tungal, kes rõõmustas, et emakeelepäevast on saanud pigem emakeelekuu - keele auks korraldatud sündmusi on rõõmustavalt palju.

Tema sõnul on luulevõistluse sidumine muinasjuttudega tore. "Vanade eesti rahva ennemuistsete juttude peale mõeldes saab nii mõndagi juttu hoopis teisiti vaadata. Kas "Vaeslapse käsikivis" pole tegu hoopis tulnukate jäetud masinaga, mis vaeslast teenib?" pani ta Sõmerul viibinud noori luuletajaid naljatledes mõtisklema.

Parimaid luuletusi kandis ette näitleja Indrek Saar, kes ürituse lõpus soovitas kohalviibijatel eesti keelt kasutada ja omavahel rääkida - sest praegusel raskel ajal on seda rohkem vaja kui headel aegadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles