Autoregistrikeskus ja autokoolid pidasid nõu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist.
Kaitseväes töötavad arstid saavad õiguse kontrollida juhiloa taotleja tervist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne-Virumaa autokoolide ja Eesti autoregistrikeskuse (ARK) esindajad arutasid omavahelist koostööd eesmärgiga parandada sõidukijuhtide koolitust ning sõidueksamite tulemusi.


ARKi eksamiosakonna juhataja Toivo Kanguri sõnul on sellised kokkusaamised autokoolide esindajatega kujunenud traditsiooniks ning reeglina toimuvad need kord aastas enne kevadist aktiivsemat perioodi.



Nendel eelmist aastat kokkuvõtvatel üritustel kuulatakse sõiduõpetajate arvamusi ja ettepanekuid ning arutatakse võimalikke liiklussituatsioone.



Rakvere osakonna spetsialist Janne Rahula, kes võtab vastu sõidueksameid, juhtis sõiduõpetajate tähelepanu liikluseksami sooritajate tüüpvigadele ning tegi ettepanekuid, kuidas neid vältida.



2008. aastal läbis Lääne-Virumaa autokoolides ettevalmistuse saanud juhiloa taotlejatest teooriaeksami 69,7 ja sõidueksamil 66,2% sooritanutest.



Statistika järgi tegid kõige tõhusamat tööd Tapa Autokool OÜ, Erasõit OÜ ja Tamsalu gümnaasium. Neis autokoolides käinutest sooritas sõidueksami edukalt keskmiselt kolm inimest neljast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles