Lahus ja Ridakülas alustavad tegevust naisettevõtjatele mõeldud laenurühmad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Kristjan Teedema

Naisettevõtjaid ühendav MTÜ ETNA Eestimaal alustab koostöös Maaelu Edendamise Hoiu-Laenuühistuga projekti ETNA Mikrokrediit, mille eesmärgiks on pakkuda ettevõtluskoolitust ja mikrolaenu maapiirkondades elavatele naistele. Lääne-Virumaal hakkavad laenurühmad tööle Lahu külas ja Ridakülas.


Poolteist aastat kestva projekti käigus moodustatakse üle Eesti kümme laenurühma, kus ettevõtlikud naised läbivad kuus kuud kestva mentorlusprogrammi, misjärel on neil võimalik saada paindlike tingimuste ja soodsa intressiga laenu oma idee elluviimiseks.

MTÜ ETNA Eestimaal on tegelenud alates 2003. aastast maapiirkondade naisettevõtluse toetamisega ning mikrokrediidi projekti juhi Kairi Talvese sõnul on nad pea kümne aasta pikkuse tegevuse jooksul näinud, kuidas maal elavatel naistel jääb sageli oma ettevõtlusega alustamisest puudu üsna väike algkapital.

Talves lisas, et projekti lõppedes jääb laenuressurss rühma käsutusse, mis tähendab, et laenurühmad ei lõpeta tegevust ka projekti lõppedes ning kui mõni rühm enam laenu ei vaja, saavad seda kasutada järgmised.

Projekti rahastab Avatud Eesti Fond Kriisiprogrammi raames 268 794 euroga.  Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellami sõnul ei paranda AEFi Kriisiprogrammi toetus mitte ainult kohalikku majanduskliimat, vaid sellel on laiem mõju tervele kogukonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles