Jönköpingi Eesti-Rootsi Seltsi stipendiumi sai Mehis Saaber

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Saaber.
Mehis Saaber. Foto: Rünno Lahesoo

Rootsi-Eesti Selts otsustas tänavu anda stipendiumi Lääne-Virumaa noorele balletitantsijale Mehis Saaberile.


Tänavu laekusid konkursile kuue noore kandidatuurid, kuid kaks neist ei vastanud konkursi tingimustele vanuse tõttu.

Maavalitsuse komisjon valis ülejäänud kandidaatidest välja kaks andekat noort, kes esitati maikuus Rootsi-Eesti Seltsile valiku tegemiseks.

Enamasti on konkursile esitatud sportlasi või lauljaid, varem pole balletiga seotud noort maakonnas esile tõstetud.

Stipendiaadi Mehis Saaberi kandidatuur oli esitatud esimest korda. Mehis Saaber õppis 2005. aastani Rakvere linna algkoolis. Kuueaastaselt hakkas Mehis käima Kauri kooli juures tegutsevas balletiringis, mida juhendas Janis Garancis. Seal tantsis ta 2005. aastani, misjärel asus õppima Tallinna balletikooli.

Mehis Saaber on ainuke õpilane Lääne-Virumaalt, kes balletikoolis käib ning on jõudnud juba pea lõpusirgele – sügisel läheb ta eelviimasesse klassi.

Nüüdseks on ta õppetöö kõrvalt osalenud juba Estonia teatri ballettides “Pähklipureja”, “Shannon Rose”, “Mets­haldjas”, “Coppelia” ja “Manon”.

Samuti on ta tantsinud Jõhvi balletifestivalil, balletikooli galakontsertidel, balletikooli 60 aasta juubelil ja teistel üritustel.

Mehis Saaber on laialdaste kultuurihuvidega ja võimekas noor. Peale tantsimise on tema huvialaks ka jaapani keel, mida ta õpib viiendat aastat ning 2011. aastal võitis ta keelevõistlusel oma tasemel III koha. Lisaks tegeleb Mehis kitarrimängu õppimisega Rakvere Rajaotsa muusikakoolis ning jaapani võitluskunsti aikidoga.

Maavanem Einar Vallbaum andis stipendiumi koos tänukirjaga Mehis Saaberile üle 17. augustil maavalitsuses.

Rootsis, Lääne-Virumaa sõpruspiirkonnas Jönköpingis tegutsev Rootsi-Eesti Selts annab igal aastal Eesti taasiseseisvumispäeva puhul stipendiumi ühele lootustandvale kultuuri või spordiga tegelevale Lääne-Virumaa noorele ning selle annab üle maavanem Rakveres. Stipendiumi põhikirja järgi võib selle saada alla 20aastane noor, kes on paljutõotav kultuuri või spordi alal. Stipendiumi suurus on 330 eurot ning nõudeid selle kasutamiseks ei ole. Jönköpingi stipendiumi on võimalik noorel saada ainult üks kord.
Eelnevatel aastatel on stipendiumi saanud näitleja Jane Napp (2011), sportlane Rain Veideman (2010), sportlane Epp Mäe (2009), muusik Ingely Laiv (2008).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles