Lääne-Virumaal jääb postiasutusi vähemaks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Ettevõtte Eesti Post juhatuse liige Aavo Kärmas ütles, et Lää­ne-Virumaal suletakse tänavu kaks postkontorit: Triigi ja Aaspere.


Aaspere postkontor on mõn­da aega juba ajutiselt kinni olnud, 1. aprillist suletakse see lõplikult. Triigi postkontor töötab veel 1. juulini.

Esialgu oli suletavate posti­asutuste nimekirjas ka Salla postkontor, mis jätkab tegutse­mist, kuid selle lahtiolekuaega lühendatakse.

"Kohalikud inimesed leidsid, et seda asutust on väga vaja, otsustasime neile vastu tulla," sõnas Kärmas.

Eesti Post on põhjendanud postkontorite sulgemist vajadu­sega postivõrku tänapäevastada ning kulusid kokku hoida.

"Kõige olulisem on, et inimestega tuleb suhelda. Nad peavad olema teadlikud sellest, mis ettevõttes toimub, kuidas ettevõttel läheb. On ka raskeid aegu, kui tuleb ebameeldivaid uudiseid teatada. Kui me räägime postkontorite sulgemisest, on see nii postitöötajate kui kohalike elanike jaoks muidugi ebameeldiv sõnum, kuid me ei ole kunagi tahtnud kuskil midagi salaja teha. Oleme alati hoidnud ava­likku joont ja rääkinud asjadest nii, nagu nad on," rääkis Aavo Kärmas.

Triigi postkontori klienditeenindaja Tiiu Kungla ütles, et temani pole teave postkontori sulgemisest jõudnud. Naise sõnul on postkontoris kasutatavamad teenused kauba müük, ajalehtede-ajakirjade tel­limine, samuti tulevad sinna postipakid.

Triigilane Valve Läänemägi sõnas, et rahva jaoks on pos­tiasutus väga oluline.

 "Väga hea, et on koht, kust ümbriku ja margigi osta saab või postipaki saata," ütles ta ning lisas, et see, kui järjekordne asutus ära kaob, teeb inimeste elu keeruliseks.


Üle Eesti sulgeb Eesti Post tänavu märtsist maini 21 postiasutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles