Repliik: Eesmärk ellu jääda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdu Toomla.
Valdu Toomla. Foto: Arvet Mägi

Mulle meeldib sotsiaalministeeriumi tahe infot jagada. Viimasel ajal on tööturuosakonna spetsialistid jaganud ajakirjanikele reedeti teavet nädala jooksul tööturul toimunud muutuste kohta.


Viimati tehti ettekanne tööturuameti korraldatavatest koolitustest. Pole kellelegi uudis, et sellist töötute arvu tormilist kasvu ei osatud ette näha, seega ei saadudki prognoosida töötute koolitusvajadusi. Sellepärast käib töötute harimine Euroopa raha toel edasi ikka vana moodi.



Ka ametnikud on aru saanud, et praegune riigihangete


süsteem on jäik ning ei arvesta tihtipeale tegelikke vajadusi, aga kes on see oraakel, kes ütleks, milliseid oskusi vajatakse aasta, kahe või viie pärast.



Kuid üks on selge, sellise ülemaailmse majanduskriisi tingimustes on tähtsaimaks ülesandeks ellu jääda, ja ellujäämiskursustel oleks vajadust ja minekut - sest kujutage ette, kui nädalaks ajaks kaoks linnas elekter.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles