Soomlased ootavad Arvo Pärti laadale Virumaad esindama

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardilaada osaks on alati olnud ka Eestist pärit kaupade ja käsitööesemete müük.
Mardilaada osaks on alati olnud ka Eestist pärit kaupade ja käsitööesemete müük. Foto: Erakogu

Tänavu novembris Helsingis toimuv mardilaat on pühendatud Virumaa­le, korraldajate soo­v­iks on, et Virumaad esindaks seal ka maailmakuulus helilooja Arvo Pärt.


Mardilaada üks korraldajaid, Tuglase Seltsi kultuurisekretär Tapio Mäkeläinen rääkis, et selles, et tänavune mardilaat on pühendatud Virumaale, lepiti kokku juba eelmise aasta kevadel.


"Kolm korda on kokku saadud, kava hakkab juba ilmet võtma," lausus Mäkeläinen. Mardilaadale sõidab Virumaalt umbes 200 esinejat, suurimad kollektiivid on Narva sümfooniaorkester ja Virumaa noorte meeste koor.

"Kultuuriprogrammi ja käsitöölaada kõrval tahame EASi eestvedamisel korraldada turismiseminari ja ettevõtlusseminari," sõnas Tapio Mäke­läinen.

Kymenlaakso maakonna esindaja Eestis Pekka Linnai­nen lisas, et pigem oleks tegemist investeerimisseminariga. "Toome kohale ettevõtjad, kes on Virumaale investeerinud ja siia ka püsima jäänud," selgitas Linnainen ja tõi näiteks firma Bellus Furni­ture.

Mardilaadaks ilmub Mäke­läi­neni sõnul ka korralik turismibrošüür, mis peaks kajastama 2010. aastal Virumaal toimuvaid üritusi. "See tähendab, et ürituste korraldajatel peavad asjad selged olema, kui nad soovivad brošüüri pääseda," lausus ta.
Mardilaada korraldajad soo­vivad, et mardilaat ei oleks lõpp, vaid alles algus.

"Et Soome inimesed tõesti leiaksid Virumaa üles," ütles Tapio Mäke­läinen. "Usume, et mardilaadast on Virumaa jaoks kasu ka veel mitu aastat hiljem."

"Mardilaat on Virumaa jaoks suur võimalus ennast Soomes turundada," märkis Pekka Linnainen, kes juhtis tähelepanu sellele, et mullusel mardilaadal käis kahe päeva jooksul umbes 14 000 külastajat.

Korraldajad ütlesid, et mardilaada kutsutud külaliste pidulikul vastuvõtul serveeritakse Virumaalt pärit toitu ja jooke, käimas on läbirääkimised, et laadal oleks müügil Haljalas toodetud õlu.

Ametnike kõrval kutsutakse mardilaadale ka Virumaaga seotud tuntud inimesi. "Kindlasti saadame kutse Arvo Pärdile, kelle teoseid kantakse ette mardilaada ajal Temp­pe­liaukio kaljukirikus toimuval kontserdil," tõi Tapio Mäke­läi­nen näiteks.

Tänavune mardilaat toimub Helsingis novembri eelviimasel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles