Inimesed loovutasid miine, granaate ja padruneid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide mürskudest..
Näide mürskudest.. Foto: Päästeamet.

Pühapäeval lõppes päästeameti, kaitsepolitsei ja prokuratuuri kaks nädalat kestnud ühiskampaania, mille eesmärk oli kätte saada eraisikute käes olev lõhkeaine.


Päästeameti pressiesindaja Marek Simulmani sõnul sõitsid demineerijad Lääne-Virumaale viiel korral, mille käigus andsid inimesed ära käsigranaadi, õppeotstarbelise meremiini, 3 meetrit detoneerivat nööri, ühe ilmselt II maailmasõja ajast pärit 23 mm mürsu, 12 padrunit kaliibriga 9 mm ja veel 192 erinevat padrunit.



Kampaaniaga anti inimestele, kelle valduses oli mingil põhjusel lõhkematerjali, võimalus sellest karistamatult vabaneda.



Karistusseadustiku järgi on lõhkematerjali hoidmine kuritegu, mille eest süüdimõistmisel võib karistus olla alates rahatrahvist kuni vabadusekaotuseni.



Päästeteenistus tuletab meelde, et kui keegi leiab plahvatusohtliku eseme, ei tohi seda mingil juhul puutuda ega transportida.



Läheduses olevaid inimesi tuleb ohu eest hoiatada ja teatada leiust esimesel võimalusel telefonil 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles