Noored ja andekad pidutsesid rahvamajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel The Biilikud.
Ansambel The Biilikud. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Neljapäeva õhtul Rakvere rahvamajas toimunud "Noorte bändide päev" läks korraldajate ja noorte sõnul hästi korda. Järgmisel korral plaanitakse kampa kutsuda bände ka kaugemalt.


Ühe noortebändi püüdsime kinni juba päeval kell 13.30, kui toimus "tehnika ja meeste testimine", selleks oli viieliikmeline bänd The Biilikud.


"Meil on rohkem projektikoosseis, kui mingi esinemine tuleb, siis teeme proovi. Esimest korda esinesime eelmise aasta kevadel Rakvere reaalgümnaasiumi katusekontserdil, see oli väga jube kogemus, tükk aega ei julgenud midagi teha," naljatles bändi kitarrist ja laulja Egert Loss.

Et tegu on sama kooli gümnasistidega ja lõpuklass korraldab alati lõpupeo, tuldi jälle kokku ja esineti, toona küll teise nime all.

Bändi The Biilikud esimene ametlik esinemine oli 13. ja reedel sõbrapäeva puhul, neljapäeval oli teine.

Aga nimi? "Mõtlesin, et "de" on negatiivne liide. Näiteks demobiliseerima. Ja kas näiteks debiiliku puhul on ka biilik normaalne," selgitas nime saamislugu bändi laulja Jürgen Gansen.

"Mõtlesime, et oleks tore, kui paneks "The" ette, et oleme normaalsed tüübid," lisas ta.

"Me end küll väga normaalseteks ei pea," suskas Egert kohe vahele.

Proove tehakse kooliruumides ja lauldakse lugusid, mis meeldivad. Nii näiteks on repertuaaris Tõnis Mäe esituses eestlastele tuttav lugu "Veenus".

Ja lauldakse üldjuhul eesti keeles. "Minu arvates ikka eesti keeles. Me teeme Eestis ja ei pürgi kuskile kõrgele-kaugele, et saada Ameerikasse plaadilepingut," lausus Egert. "Ei ole rikast Kanada onu ka," naeris kitarrist Ivari Vis­napu.

Teisigi eile esinenud noortebände teati. Nii on näiteks NUPSis head tuttavad.

Villa von Kampsuni liikmed on ka nende bändi liikmed - Ivari ja Lauri mängivad mõlemas bändis. Villa von Kampsun mängib punkrokki, aga samuti teisi muusikastiile.

Mõlema bändi trummar Lauri Nõmtak rääkis, et ka see bänd tuli eelmise aasta katusekontserdiks kokku. "Siis saigi nimi välja mõeldud," lisas ta.

"Nimed on noortebändide puhul väga olulised, võib-olla muusika ei olegi nii hea, aga nimi peab olema meeldejääv," viskas Egert nalja.

Kuid mis edasi? Kas koolilõpuga lõpevad ka bändid? Noored muusikud plaane ei sea.

"Me oleme rohkem sellised, et mängime sõprade juures ja akustiliste pillidega, võtame laulumapi ette ...," rääkis Egert.

"Noorte bändide päeval" astusid üles The Biilikud, Villa Von Kampsun, Fantaasia, Nägemus, NUPS ning K-9 Squad.

Rahvamaja kultuuritöö spetsialist Ingrid Pärnamäe ütles, et noored jäid toimunud üritusega väga rahule.

Tema sõnul pole noortel väga palju selliseid võimalusi nagu eileõhtusel kontserdil - heli- ja valgustehnikaga esineda.

Kokku oli õhtul umbes 150-160 noort. "See on väga hea esimese korra kohta," oli ta rahul.

Pärast kontserti olid noored seda meelt, et ka järgmisel aastal peaks samasugune üritus kindlasti toimuma.

"Sinna võiksime kaugemaltki kui meie maakonnast bände kutsuda," arvas Pärnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles